Hírek

Tovább él a Szent-Györgyi egészségügyi képzése

2011. augusztus 22., 13:07

Magyarországon szinte egyedülálló módon a pécsi egyetemen már évek óta folyik a középiskolás diákok oktatása, így született meg a döntés, hogy a szombathelyi telephelyen is ezen a néven fog működni a korábbi szentgyörgyisek képzése. Csütörtöki Ma-Holnap című magazinunkban beszélgettünk a képzés vezetőivel.

Tovább él a Szent-Györgyi egészségügyi képzése

Június elején végleg búcsút vettek a szentgyörgyis diákok iskolájuktól. A tanulók szeptembertől négy különböző intézményben kezdhetik meg a tanévet. Az egészségügyi képzés a Pécsi Tudományegyetem égisze alatt folytatódik. A képzési vezető és a Szent-Györgyi korábbi igazgatóhelyettese volt súdiónk vendége tegnap. Roznár József elmondta, azt szeretnék elérni, hogy a tanulók úgy érezzék, csak másik épületben folytatják tanulmányaikat.

Roznár József szombathelyi képzési vezető, PTE-SZESZI
"Ennek érdekében mi hát meghoztunk pár intézkedést, mindazt ami a Szent-Györgyiben indult, azokat a programokat lényegében változtatás nélkül szeretnénk végrehajtani. Azokat az oktatókat is szeretnénk felkérni, akik az oktatásban, a Szent-Györgyi oktatásában is részt vettek."

Mivel a Szent-Györgyiben főként óraadó tanárok tartották az órákat, őket itt is tovább foglalkoztatják, de nem minden pedagógust tudtak átvenni. Móritz Miklósnét hosszú évtizedek kötötték az iskolához, ott tanult és oktatott ezidáig, most szakoktatóként vesz rész a diákok tanításában az egyetem tagintézményében.

Az új intézményben folytatódnak a középiskolai és a felnőttképzések is. A Szent-Györgyi által meghirdetett új asszisztensi, valamint csecsemő- és gyermekápolói képzés a tervek szerint az intézményben is elindul.

Móritz Miklósné szakoktató, PTE-SZESZI
"Úgy tűnik, illetve biztosan azt mondhatjuk, hogy biztosan el tudjuk indítani ezeket a  képzéseket és megfelelő garanciákat kaptunk arra, hogy ezeket a képzéseket olyan színvonalon, amilyen a mi iskolánkban is volt nagy valószínűséggel meg tudjuk valósítani."

Az új képzésekre augusztus 26-ig még lehet jelentkezni. Az oktatást ugyanazokkal az eszközökkel végzik majd, amelyekkel korábban is, már minden átkerült az egyetem épületébe.