Hírek

Tömlőt szereltek össze, kötelet csomóztak, sebesülteket szállítottak

2013. július 19., 18:33

A szombathelyi tűzoltótáborban idén 30 kisdiák ismerkedett a lánglovagok feladataival.

Tömlőt szereltek össze, kötelet csomóztak, sebesülteket szállítottak

Az óriáskirakóssal néhány perc alatt elkészültek a gyerekek-de hamar ment a leendő tűzoltókra váró többi gyakorlat is.Atmo 1.48.55 Sugár kész,vizet!

Gulyás Klein Andrea, táborvezető
Ők nyitottak erre, és ez alatt az öt nap alatt itt nagyon sok mindent megtanulnak. Nem csak azt, hogy a tűzoltónak mi a feladata, hanem nekik is, ha a közelben tűz van. Persze elsősorban a felnőtthöz forduljanak, de tudják ők is, hogy mi a teendő, mire kell vigyázni.

Novák Tícián
Ha otthon lennék egyedül és tűz lenne, akkor oda kellene menni gyorsan a telefonhoz és be kell ütni, hogy 105.

Tíciánhoz hasonlóan a harmadik szombathelyi tűzoltótábor résztvevői valamennyien tudják már, hogy mi a teendő, ha felcsapnak a lángok. Az ismeretszerzésben ezévben is a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Szombathelyi Tűzoltóság munkatársai segítették a gyerekeket.

Szilasi Gréta
Elmentünk meglátogatni a tűzoltókat,és megmutatták, hogy ha riasztás van, mit csinálnak, be lehetett öltözni, be lehetett ülni a kocsiba, megmutatták milyen magasra ér fel az emelőkosár,az is nagyon jó volt.-És te Gréta, lennél tűzoltólány?- Lennék, ha olyan nagy tüzekbe nem kéne menni...

A tábor utolsó napján látványos programra várták szüleiket a gyerekek. A tűzoltók segítségével itt mutatták be, milyen ismereteket sajátítottak el az elmúlt napokban.