MNB
MNB - 2

Hírek

Többlettámogatást javasol a Haladásnak és a Falcónak Czeglédy Csaba - sajtóközlemény

2010. november 15., 13:20

Közgyűlési előterjesztés: "A pénzügyi nehézségek áthidalására a Falco KC Szombathely Kft. és a Szombathelyi Haladás Labdarúgó és Sportszolgáltató Kft. részére a költségvetés módosításaként 15-15 millió Ft támogatást javasolok biztosítani."

E L Ő T E R J E S Z T É S

 

Szombathely Megyei Jogú Város Közgyűlése

2010. november 25-i ülésére

 

Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata 2010. évi költségvetési

rendeletének IV. számú módosítása

 

Szombathely Megyei Jogú Város Közgyűlése a 14/210. (V.12.) számú rendeletével hagyta jóvá a város 2010. évi költségvetését.

A költségvetés sportágazati kiadásai -19. melléklet- között a Falco KC Szombathely Kft. és a Szombathelyi Haladás Labdarúgó és Sportszolgáltató Kft. támogatásaként 70-70 millió Ft-ot tartalmaz. A kft-k üzleti tervének elfogadásakor támogatásként 100-100 millió Ft szerepelt, így várható volt, hogy a város költségvetésében szereplő támogatási összegen túl a folyó kiadások finanszírozásához többlet forrás biztosítása szükséges.

A 2010. október 28-i közgyűlésen módosító indítványként frakciónk nevében javasoltam 15-15 millió Ft további támogatást a Falco KC Szombathely Kft. és a Szombathelyi Haladás Labdarúgó és Sportszolgáltató Kft. részére. Az indítványt azonban Polgármester Úr nem tűzte szavazásra. A támogatás elmaradása mindkét gazdasági társaságnál komoly pénzügyi nehézséget okoz.

A pénzügyi nehézségek áthidalására a Falco KC Szombathely Kft. és a Szombathelyi Haladás Labdarúgó és Sportszolgáltató Kft. részére a költségvetés módosításaként 15-15 millió Ft támogatást javasolok biztosítani.

A költségvetésben jelentkező többletkiadás forrásaként a 2010. évi kamatbevétel növekedést jelölöm meg.

Kérem a Tisztelt Közgyűlést, hogy a rendelet módosítás tervezetét megtárgyalni és elfogadni szíveskedjék

Szombathely, 2010. november 15. 

Dr. Czeglédy Csaba

frakcióvezető