MNB - 2
MNB

Hírek

Több mint 600 gyerek és 40 pedagógus vesz részt az AGORA-ÓRA idei programjában

2012. szeptember 26., 17:20

A csaknem 25 millió forintos pályázati támogatásból megvalósuló rendezvénysorozat keretében tanórán kívüli foglalkozásokat, kirándulásokat, vetélkedőket szerveznek. Többek között erről is szó esett az AGORA Kulturális Központ sajtótájékoztatóján, ahol a mozi digitalizálásáról és az őszi-téli programokról is beszámoltak a szervezők.

Több mint 600 gyerek és 40 pedagógus vesz részt az AGORA-ÓRA idei programjában

A tavalyi nagy sikert követően másodszor valósul meg Szombathelyen az AGORA-ÓRA programsorozat, amely szabadidős elfoglaltságot és élményeket biztosít a gyerekek számára. Szakkörök, kézműves foglalkozások, rendhagyó órák, dráma- és zenepedagógia, múltidéző rendezvények szerepelnek a kínálatban. A programban nyolc intézmény vesz részt.

Kis Gábor - igazgató, Zrínyi Ilona Általános Iskola
"Mindenképp azt várjuk, hogy kibővül azon lehetőségek köre, amit a gyerekeinknek nyújtani tudunk az iskolai formákon túl. Kapunk vetélkedőket, kirándulásokat, filmvetítéseket."

A programok helyszínei az AGORA közösségi terei. Nem titkolt cél a közművelődés és az oktatás kapcsolatának erősítése. A foglalkozások egy része a hagyományőrzés és helytörténet köré épül.

Grünwald Stefánia - igazgató, AGORA
"A másik fontos terület a művészeti nevelés és tehetséggondozás. Fotó-, zene- és filmművészettel, rendezőkkel, zenészekkel beszélgethetnek, akik az adott terület kiválóságai."

"Itt van egy 3D-s film, ez egy merevlemez."

A sajtótjákoztatón a mozi fejlesztéséről is beszámoltak. Tegnap befejeződött a digitális berendezések üzembe helyezése, az első 3D-s tesztvetítés is megtörtént. A jövőben már a premierszezonban adják az új filmeket, amitől a látogatószám növekedését és a veszteség csökkenését várják. Az elmúlt 8 évben kívül-belül megújult mozi fejlesztésének ez az utolsó lépcsője, melyhez az önkormányzat 35 millió forinttal járult hozzá.

Lazáry Viktor - alpolgármester
atmo: "Azok a mozik, amelyek nem rendelkeznek ilyen technikával, rendkívüli versenyhátrányba kerültek."

Az AGORA őszi-téli kínálatában gyerekprogramok, színházi előadások, táncos rendezvények is szerepelnek. Koncertet ad többek között a Kiscsillag, a Tankcsapda, Koncz Zsuzsa, Charlie és a Budapest Bár.