MNB - 2
MNB

Hírek

Több mint 6 milliárd forintból korszerűsítik a Markusovszky Kórházat

2013. április 05., 18:49

A beruházás májusban kezdődik és 13 hónapig tart majd.

Több mint 6 milliárd forintból korszerűsítik a Markusovszky Kórházat

Puskás Tivadar, polgármester
Mindig örülök ha a kórházban lehetek. Nem betegként! Mindig örülök ha mosolygó egészségügyi dolgozókat láthatok velem szemben...

Nem csak a kórház dolgozói de a beruházásban szerepet vállaló valamennyi érintett is derűsen érkezett a találkozóra.  A kórház fejlesztéséről szóló szerződés 2011-ben már megszületett, ám a korszerűsítés csak most,  két évvel később indulhat útjára. Az elnyert közel 6 és félmiliárd forintból megújulhat a szombathelyiek által csak kékcsempésnek nevezett épület,amely nem csak korszerűbb lesz de a mostaninál háromszor több beteget fogadhat majd. A  munkálatok azonban itt nem érnek véget.

Nagy Lajos, igazgató-főorvos, Markusovszky Kórház
Még egy éjjel-nappali kórházi részleget is kialakítanak.Korszerűsítik a műtőket,a központi intenzívet és a sterilizálót valamint egy központi betegirányító rendszert is kialakítanak.

A projektindító találkozón a beruházásban érintettek aláírásukkal látták el a kivitelezői szerződést. A fejlesztést végző  konzorcium képviselője elmondta, több szakaszban történik az átalakítás.

Bognár Árpád, vezérigazgató, Swietelsky
A kórház műköésének szempontjából a legzavaróbb a bontás lesz,ezt 1-2 hónap alatt megoldjuk.Utána az épületek szakaszos ütemezésben készülnek,kettesével kapjuk meg a műtőblokkokat és a többi műtő zavartalan működése mellett kell az átalakításokat megcsinálnunk.

A munkálatok május 4-én kezdődnek el.A Markusovszky Kórház korszerűsítése a tervek szerint 13 hónap alatt,2014 júniusának elejére fejeződik be.