Hírek

Több bölcsődei férőhely

2011. május 17., 13:29
Megszűnhet a várólista a szombathelyi bölcsődékben. A városban szeptemberig újabb 24 férőhelyet alakítanak ki és átadnak egy bölcsődét a közeli Táplánszentkereszten is.
Több bölcsődei férőhely

Utóbbi intézménybe 22 gyermek fog járni, köztük szombathelyi kicsik is. Aki a felvételi szabályzatban foglaltaknak megfelel, annak a gyermekét biztosan felveszik valamelyik bölcsödébe szeptembertől Szombathelyen. Már most is zajlik az élet az udvaron. Szeptembertől viszont nemcsak az ovisok zsivajától lesz hangos a terület, hanem a bölcsisek is birtokba veszik az épületet. A táplánszentkereszti bölcsőde már szerkezetkész, a tetőfedés és a belső munkálatok vannak hátra.
A közel 300 m2-es épülethez nagy terasz tartozik, két bölcsődés csoport: 20 gyermek elhelyezését tudják biztosítani. A beruházás megvalósításához 75 millió forint uniós támogatást nyert a táplánszentkereszti önkormányzat, ezt 10 százalékos önrésszel egészítették ki. A felvételi kérelmeket már megkapták, 22 gyermeket írattak be a táplánszentkereszti bölcsödébe.

Perl János - polgármester, Táplánszentkereszt
"Nemcsak Táplánszentkeresztről, hanem Szombathelyről, de még Gyanógeregyéről is, távolabbi településekről is hoznak ide gyerekeket a bölcsődébe, ami a tervek szerint szeptember elsejével nyitja meg kapuit."

Addig a helyi családi napköziben 7 bölcsődés korú gyermek ellátását biztosítja az önkormányzat. Ha lesz rá igény, a napközi a bölcsi mellett is megmaradhat. A vidéki gyerekek a szombathelyi bölcsödékbe is mehetnek, Táplánszentkeresztről jelenleg is több bölcsist hordanak a megyeszékhelyre.

Sebestyén Bianka - intézményvezető, Egyesített Bölcsödei Intézmény
"Hét tagbölcsődénk van Szombathelyen, ami több mint 3 éve intézményfenntartó társulásban működik a kistérség településeivel. Mind a 39 kistérségi tepeülésről és Szombathely városából is fogadjuk a gyerekeket."

A mintegy 500 szombathelyi bölcsis között 80 a vidéki gyermek. Az utóbbi hónapokban Szombathelyen is történt, és most is folyik létszámbővítés a bölcsődékben. Van elég férőhely, így ahol mindkét szülő dolgozik ott a kicsit biztosan fel fogják venni valamelyik intézménybe.