Hírek

Tizenkettedik felsőcsatári ifjúsági tábor

2012. július 26., 17:47

A programok között sport, tánc, ügyességi játékok, kézműves- és ismeretterjesztő foglalkozások is szerepelnek. A hat napos tábort az Anna Örök Alapítány és a szombathelyi önkormányzat jóléti alapítványa szervezi a Váci Mihály Általános Iskolával közösen.

Tizenkettedik felsőcsatári ifjúsági tábor

Röplabdáznak a diákok a hétfőn kezdődött felsőcsatári táborban. A sokféle program közül a sport az egyik legnépszerűbb.

Szabó Zsófia
„Én leginkább a sportprogramokat kedvelem és a különféle túrákat, itt a Pinka mentén szoktunk  túrázni, a sportprogramok pedig általban abból állnak, hogy röplabdázunk, vagy focizunk, de vérre menően."

Idén 25 felső tagozatos diák vesz részt a táborban.

Mesterházyné Gyimesi Ilona – nevelési és oktatási irodavezető
„Akik valamiben kiemelkedő eredményt értek el, vagy sportban, művészetben, tanulmányi eredmények terén. Az iskolák ajánlása alapján kerülhetnek be ebbe a táborba a gyerekek."

Van olyan tanuló, aki nem először jön, mások csak most ismerkednek a táborral. A szervezők közösségépítő programokkal segítik a beilleszkedésüket.

Némethi Zsófia
„Én most voltam itt még csak először, szóval mindenki idegennek tűnt, de hamar összebarátkoztunk, szóval nem volt probéma, mert rengeteg közösségi játékot játszottunk már rögtön az elején."

Ezeket a pólókat batikolással készítették az egyik foglalkozáson. A kézműveskedés mellett önismereti- és drámajátékok szerepelnek a programban. Összeállítanak egy iskolai paródiát, és a Hófehérkét is előadják.

Németh Gábor - igazgató, Váci-iskola
„Tánc, képzőművészet, előadóművészet, tehát agyon sokszínű ez a  tábor, itt a gyerekek nem pihennek ez inkább egy alkotótábor."

A diákok ismeretterjesztő előadásokon is részt vesznek. Például a biztonságos közlekedésről  tanultak.

„Tehát ha tudsz akkor segíts, de ha látod, hogy már ott vannak sokan és dolgoznak, akkor ne állj meg csak azért, hogy bámészkodj!"
A táncnak és a mozgásnak fontos szerep jut.

Németh Virág
„A tánc és a mozgás nagy szerepet kap a tábor keretében, tegnap például voltak nálunk néptáncosok és külnböző népi táncokat mutattak be."

A tábor szombaton zárul. A fiatalok akkor mutatják be szüleiknek a közösen elpróbált színdarabokat, és saját készítésű lampionok fénye mellett énekelnek.