MNB
MNB - 2

Hírek

Teniszezők viadala

2013. augusztus 02., 14:34

Közel 20 egyesület több mint 40 teniszezője lép salakra a hétvégi  szombathelyi Bujtor Margit-emlékversenyen és  Asbóth József Kupán. A 16 esztendősök viadala ezúttal is kiemelt országos verseny  minősítést kapott.

Teniszezők viadala

A rendkívül nagy hőség és a párhuzamosan rendezett zalaegerszegi korosztályos verseny miatt idén a megszokottnál valamivel kevesebb játékos  nevezett a teniszezők szombathelyi viadalára. A vasi színeket ezúttal a Haladás VSE, a Kőszegi SK, valamint a Szombathelyi Sportiskola játékosai képviselik az összesen öt kategóriában kiírt erőpróbán.

Csetényi Sándor főtitkár, Vas Megyei Tenisz Szövetség
“Szerencsére az idén is megkaptuk a kiemelt verseny címet mind a két versenyszámban, a fiú és a leány 16 évesek között is. Sajnos nincs annyi résztvevő, mint az előző évben volt, ez köszönhető az időjárásnak, a nagy melegnek.”

A 16 esztendős  fiúk kiemelt kategóriájának indulói   az Asbóth József Kupa, míg a lányoké a Bujtor Margit-emlékverseny kereteiben léphetnek  salakra. Mindkét viadalra szinte az egész ország területéről érkeztek versenyzők.

Budinszky Móricz teniszező, Dunakanyar TC
“Életemben először vagyok a szombathelyi versenyen. Sok jót hallottam a barátaimtól és a teniszező társaimtól és ezért úgy döntöttem, hogy én is kipróbálom. A verseny második kiemeltje vagyok, szeretnék minél tovább jutni, esetleg megnyerni a versenyt. Örülök, hogy itt lehetek és versenyezhetek Szombathelyen.”

 A három napos viadal pénteken kora délután a kiemelt korosztályok  mérkőzéseivel kezdődött el. A szervezők úgy döntöttek, hogy szombaton és vasárnap is reggel 9 órákor indul majd útjára a teniszlabda  a Haladás VSE Rohonci úti sporttelepén.