Hírek

Teltház előtt hazai éremeső

2013. február 11., 17:15

Húsz egyesület több mint 200 sportolója vett részt az úszók Nyugat-dunántúli regionális bajnokságának első fordulóján, melyet Szombathelyen rendeztek. A legeredményesebb klubnak a házigazda  VÍZMŰ SC bizonyult összesen 33 éremmel.

Teltház előtt hazai éremeső

Zsúfolásig megtelt a szombathelyi fedett uszoda a Nyugat-dunántúli regionális bajnokság első nyílt  fordulójára, melyre húsz egyesület adta le a nevezését. A Vas, Zala, valamint Győr-Moson-Sopron megyei klubokon kívül érkeztek versenyzők többek között  Keszthelyről, Ajkáról és Budapestről is. A viadalt  kettős céllal rendezték.

Szummer Tamás edző, Szombathelyi VÍZMŰ SC
"Az év elején ilyenkor a versenyzés maga a cél. A fiatal versenyzők bekapcsolása, beintegrálása a versenysportba, míg a meglévő versenyzőknél a nyári korosztályos bajnokságokra a színtidő megúszására van lehetőség."

A szombathelyi versenyen közel 250 úszó szállt vízbe, az egészen kicsiktől  a felnőttekig. Az év eleje miatt a legtöbb sportoló az alapozás közepén tart, így külön nem is készültek a viadalra. 

Joó Ádám úszó, Szombathelyi VÍZMŰ SC
"Különösebb formába hozás nem volt, de egy kicsi könnyítés volt. Minél jobb eredményeket várunk ettől a versenytől."

A regionális bajnokság legeredményesebb egyesületének a házigazda szombathelyi klub bizonyult. A VÍZMŰ SC sportolói összesen 14 arany-, 12 ezüst-, valamint  7 bronzérmet szereztek, melyeknek köszönhetően  fölényesen végeztek a ponttáblázat élén.