Hírek

Taroltak a szombathelyi tornászok

2012. április 12., 17:25

11 érmet nyertek a Szombathelyi Sportiskola tornászai a Budapesten négy korcsoport számára megrendezett országos szerbajnokságon. A klub legeredményesebb versenyzője a felnőttek között induló Csillag Tünde lett, aki két első, valamint egy második helyezést ért el.

Taroltak a szombathelyi tornászok

Népes küldöttséggel utazott Budapestre a Szombathelyi Sportiskola, ugyanis a fővárosban rendezték a tornászok országos szerbajnokságát, melyen négy korosztály versenyzői indulhattak. A vasi klub összesen három arany-, öt ezüst, valamint három bronzéremmel gazdagodott. A legeredményesebb szombathelyi sportolónak Csillag Tünde bizonyult, aki két első, valamint egy második helyezést ért el.

Csillag Tünde tornász, Szombathelyi Sportiskola
Örülök, hogy sikerült végre. Az idei év első versenye olyan volt, ahol rontás nélkül végigversenyeztem. Nagyon örülök, hogy így sikerült, hiszen egy hullámvölgyön estem át a napokban. Ez a siker egy újabb lendületett adott a további versenyekhez.

A régóta lábsérüléssel bajlódó Jelencsics Dorina is jól szerepelt a viadalon. Felemáskorláton legyőzhetetlennek bizonyult és gerendán is begyűjtött egy értékes negyedik helyezést.

Jelencsics Dorina tornász, Szombathelyi Sportiskola
Ezen a versenyen a sérülésem miatt csak két szeren tudtam indulni. Az eredménnyel összességében elégedett vagyok, de a tartást még ki kell javítani. Korláton mindent megcsináltam, amit megtudtam, ott első helyezést is nyertem. Gerendán a megingásokat meg a tartást kell még javítani.

A szerbajnokságon nyújtott remek teljesítmény, valamint a mutatott forma alapján több szombathelyi tornásznő is komoly eséllyel pályázik arra, hogy bekerüljön a belgiumi Európa-bajnokságra utazó magyar csapatba.

Rácz Gábor edző, Szombathelyi Sportiskola
Brüsszelben lesz az Európa-bajnokság mind junior, mind pedig felnőtt kategóriában. Felnőttben szeretnénk ha Tünde és Dorina bekerülne. A juniorba pedig eséllyel pályázik a Nardai Borbála és a Tóth Bogi.

A Szombathelyi Sportiskola tornászai ma utaztak el az országos egyéni  bajnokságra, melyet a hétvégén rendeznek a budapesti Tornacsarnokban. Azt követően pedig az Európa-bajnokság válogatóversenyén szerepelnek majd Csillag Tündéék.