Hírek

Taroltak a Halisták a szurkolói focitornán

2012. február 09., 16:45

Teljes hazai sikerrel végződött a Szombathelyen megrendezett V. Szurkoló Kupa kispályás labdarúgótorna: az első helyen a Hali Fans, a másodikon a Haladás Szurkolói Kör, míg a harmadikon a Green White Army végzett.

Taroltak a Halisták a szurkolói focitornán

Az eredeti tevek szerint tíz csapat vett volna részt az ötödik alkalommal megrendezett szombathelyi Szurkoló Kupán. A tornára tartó békéscsabai drukkerek autóbuszát azonban baleset érte, míg a paksi fanatikusok a nagy hó miatt el sem tudtak indulni a vasi megyeszékhelyre.

Keringer Zsolt elnök, Haladás Szurkolói Kör
Így nyolc csapattal rendeztük meg az V. Szurkolók Kupáját. Én úgy gondolom, hogy színvonalas mérkőzések voltak. A tavalyihoz képest sokkal erősebb  gárdák érkeztek vendég részről is és a Haladás szurkolói is komolyan készültek, nem véletlen volt minden tábor külön "edzőtáborban".

A tornán végül is négy szombathelyi, valamint két-két kecskeméti illetve kispesti csapat lépett pályára. A rendezők két kvartettbe  osztották az együtteseket. A csoportmérkőzések után keresztbe játszás következett, végül pedig a helyosztók jöttek. Valemennyi találkozó kifejezetten baráti légkörben zajlott.

Németh János, Haladás Szurkolói Kör
Nagyon szükséges volt, hogy legyen egy ilyen szurkolói torna, mert ugye mindenki ismeri a szurkolók vehemenciáját a mérkőzéseken. Itt viszont nem erről szólt az egész. Barátságos volt a hangulat, jó kapcsolat alakult ki a csapatok között függetlenül attól, hogy ki melyik csapatnak szurkol a bajnokságban.

A torna végül teljes hazai sikerrel zárult: izgalmas döntő után a Hali Fans végzett az első helyen megelőzve a Haladás Szurkolói Kör együttesét. A  bronzérmes is egy szombathelyi gárda lett, még pedig a Green White Army.