MNB
MNB - 2

Hírek

Táncos párválasztó

2013. május 27., 18:26

A tánc közösség- és kapcsolatteremtő erejére kívánta felhívni a figyelmet egy országos, vasárnap esti flashmob. Szombathely számos tánccsoportja képviseltette magát a rendezvényen.

Táncos párválasztó

A táncoktató a salsa alaplépéseit tanítja az érdeklődőknek a Történelmi Témaparkban.

„Három lépés ütemre, egy szünet… zene „

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma kezdeményezte, hogy a fiatalok ismerkedjenek meg a tánc különböző műfajaival, hiszen ez segítség lehet ahhoz, hogy könnyebben tudjanak párra találni, kapcsolatokat teremteni.

Faludiné Lovas Henriette, szervező
„Ez egy országos rendezvény, a fővárosban és kilenc nagyvárosban egy időpontban kezdődik ez a program, és a lényeg, hogy minél több táncműfaj megmutatkozzon, a szombathelyi csoportok legjelentősebb képviselői fognak a néptánctól a klasszikus balettől a hip-hopig a klasszikus társastáncig, és ritkán látni ezt a sok jó együttest így együtt megmutatkozni”

Ne likeolj, hanem táncolj! Ez volt a rendezvény jelmondata, utalva arra, hogy tapasztalatok szerint a fiatalok egyre több időt töltenek a számítógép előtt, ami emberi kapcsolataikra is rányomja a bélyegét.

"Az internet sem rossz dolog, de mindenképpen sokkal jobb személyesen megismerkednie az embernek a párjával, leendő férjével és azt gondolom, ezek tartósabb kapcsolatok."

A tánc olyan kikapcsolódási, szabadidős tevékenység, amely egyben ismerkedésre, kapcsolatteremtésre is lehetőséget ad.

Károlyi Benedek - táncos, Ungaresca
„16 éve táncolok, és valahol könnyebb így lányokkal ismerkedni. Igazából minden próbán a karjaimban tarthatok egy szimpatikus lányt, a lányok közelsége szerintem nem okoz problémát egyikünknek sem, aki táncol.”

Vasárnap este pontban hét órakor mind a tíz városban ugyanazt a koreográfiát táncolták a résztvevők.  Szabad egy táncra? Ez az első lépés egymás felé - üzente a villámcsődület.