MNB
MNB - 2

Hírek

Táncoló lakkcipők

2016. június 13., 15:51

51. alkalommal rendezték meg Szombathelyen a Savaria Nemzetközi Táncversenyt az Agora - Művelődési és Sportházban. A megmérettetés egyben az idei Ifjúsági Tíztánc Európa-bajnokság is volt, amelyre 26 ország párosa nevezett. A versenyen hazánk is képviseltette magát: a Rónyai Zoltán-Farkas Boglárka páros a középdöntőig jutott.

Táncoló lakkcipők

Tánccipők kopogásától volt hangos hétvégén a sportház: szombaton és vasárnap a nemzetközi táncsport fővárosának mondhatta magát Szombathely. A versenyre érkező 26 párost, valamint a sportág szerelmeseit Puskás Tivadar köszöntötte. 

Puskás Tivadar - polgármester
"50 évvel ezelőtt, amikor 1966-ban itt az első Savaria Táncverseny került megrendezésre, mindannyian izgalommal várták a kezdést és izgalommal várták azt, hogy nyilván elindul egy folyamat."

A Savaria Táncverseny fél évszázad elteltével az egyik legrangosabb nemzetközi viadalává nőtte ki magát. 

Kapronczay Balázs -alelnök, Magyar Táncsport Szakszövetség
,,Óriási színvonalon rendeződik meg ez a táncverseny évről évre, fejlődnek a magyar párosok, úgy gondolom, hogy az egész világon egyre elismertebbek vagyunk a táncsport területén. Próbálja a magyar táncsport szövetség is egyre inkább felakrolni és segíteni ezeket a versenyeket.”

Az előző évekhez hasonlóan idén is az orosz, a román, a lengyel illetve az olasz párosok voltak legesélyesebbek a győzelemre. A magyar tíztánc bajnok páros Szentesről érkezett, Ausztria, Izland és Portugália legjobbjaival kellett megmérkőzniük az F csoportban, ahonnét a középdöntőbe jutottak.

Farkas Boglárka és Rónyai Zoltán - magyar bajnok páros
,,Információnk még nincsen semmiről nagyjából, csak az, hogy bent vagyunk a 12-ben. Ezt most nagyon meg kell nyomnunk, hogy benne legyünk a döntőben, mert ez most a vágyunk, hogy mi bekerüljünk ez most a fő célunk.”

A magyar páros végül nem került be a hatos döntőbe, de produkciójuk nagy közönségsikert aratott. Az Európa-bajnoki címet az orosz Semen Krzanovszkij – Vitalina Bunina páros szerezte meg.