Hírek

Támogatás az olimpikonoknak

2011. június 15., 15:52
Fejenként másfél millió forintost olimpiai felkészülési támogatást nyújt az idei év hátralévő részében a VASIVÍZ Zrt Fazekas Róbertnek és Pars Krisztiánnak. Az erről szóló dokumentumot ma délelőtt ünnepélyes keretek között írták alá a közszolgáltató cég szombathelyi központjában
Támogatás az olimpikonoknak

A vasi megyeszékhely egyik legnagyobb cége, a VASIVÍZ Zrt úgy döntött, hogy anyagi támogatásban részesít a jövő évi londoni ötkarikás játékokra nagy valószínűséggel éremesélyesként utazó két szombathelyi sportolót. A támogatást a Haladás VSE versenyzője, Fazekas Róbert, valamint a Dobó SE-s Pars Krisztián kapja.


Krenner Róbert, mb vezérigazgató VASIVÍZ ZRt.
Én úgy gondolom, hogy mint közszolgáltató cég valamilyen mértékben kötelességünk is itt a megyében illetve a városban az alaptevékenységünk mellett ezeknek a sporttevékenységeknek a támogatása.
 
A két sportoló közül Fazekas Róbert inkább a támogatás anyagi részét emelte ki.


Fazekas Róbert - diszkoszvető, Haladás VSE
A mai világban nagyon nehéz szponzort találni, nehéz támogatásokat összeszedni. Úgy gondolom, hogy ez tetemes segítség a város részéről.
 
Pars Krisztián a támogatás pénzbeli része mellett az erkölcsi elismerést is fontosnak tartja.


Pars Krisztián - kalapácsvető, Dobó SE
A város részéről egy nagyon komoly megtiszteltetés, hogy úgy érzik és úgy tatanak minket számon, mint egy nagyon komoly olimpiai esélyest.
 
Az ünnepélyes szerződésaláíráson részt vett Lazáry Viktor alpolgármester is, aki köszöntőjében kiemelte: a város nagyon fontosnak tartja az olimpikonok támogatását.
Az alpolgármester azt is elmondta, hogy a szponzoráltak sora Fazekas Róberttel és Pars Krisztiánnal korántsem zárult le. A napokban felkerülhet a listára Hatos Gábor birkózó is, a későbbiekben pedig bárki, aki a megyeszékhely sportolói közül kiharcolja az olimpiai részvételt.