Hírek

Támogatás az iskolakezdéshez

2010. július 30., 08:04
Még több mint egy hónap van az iskolakezdésig, a szülők már most elkezdték az őszi tanévkezdésre a bevásárlást. A nagyobb cégek szinte kivétel nélkül adnak iskolakezdési támogatást dolgozóiknak, amely idén gyermekenként 22.050 forint.
Támogatás az iskolakezdéshez


Ebben a szombathelyi írószerboltban már beindult a tanév előtti a vásárlási szezon. Azt mondják, iskolakezdési támogatási utalvánnyal egyelőre kevesen jöttek vásárolni.

Kőháziné Fasching Anikó
"Mi nem kapunk semmilyen támogatást, sem én sem a férjem, úgyhogy mindent a saját költségvetésünkből finanszírozunk."

A munkáltatók csak most kezdték kiadni az utalványokat. Az iskolakezdési támogatást a tanévet megelőző 60 napon belül adják, illetve október 31-éig lehet felhasználni. Értéke a minimálbér harmada, azaz 22.050 forint lehet, amely után a munkáltatónak idén már 25 %-os adót kell fizetnie. Emiatt több cég ennyivel csökkentette a dolgozóinak adott támogatást. 

Lehoczky Péter- tanácsadó
"Azok, akik iskolarendszerű képzésben tanulnak, 6 és 20 év közöttiek és alap vagy középfokú oktatásban vesznek részt. Tehát hiába van valakinek egy 18 éves egyetemista fia, sajnos rá nem tudja ezt a támogatást igénybevenni."

Ennél a szombathelyi cégnél 1600-an dolgoznak. A munkavállalók egyharmada kapja ezt a juttatási formát.

Dr. Dombi Márton- személyzeti vezető, TDK-EPC
"450 gyermek után vették igénybe az itt dolgozó szülők, munkatársak az iskolakezdési támogatást."

Az iskolakezdési támogatást családi pótlékra jogosult szülő kaphatja. A munkáltatók a gyermekek után adhatják, így mindkét szülő hozzájuthat ehhez a tanévkezdési segítséghez.