Hírek

Talpvizsgálat a mozgásszervi megbetegedések megelőzésére

2011. július 21., 16:19
Ingyenes talpvizsgálatra várták az érdeklődőket ma az egyik belvárosi szaküzletben. A 24 városban zajló programsorozat célja a mozgásszervi megbetegedések kiszűrése és a megelőzés módszereinek népszerűsítése. A vizsgálatra jelentkezőknek gyógytornászok adtak egészségügyi tanácsokat.   
Talpvizsgálat a mozgásszervi megbetegedések megelőzésére
"Ha az izom gyenge, akkor lesüllyed a boltozat és egy lapos, lúdtalpas lábat kapunk"
A gyógytornász éppen azt magyarázza, milyen következményei lehetnek annak, ha elhanyagoljuk a labunkkal való törődést. A modern  berendezés megmutatja, milyen a láb boltozata, hol, mekkora terhet visel a talpunk.
Vass Józsefné is a talpvizsgálatra érkezett, azt mondja, ha csak teheti, odafigyel az egészségére.

Vass Józsefné

"Mindig egy picivel szeretném előmozdítani az egészséges létet, hogy meg tudjam őrizni a csontok, izületek egészségét, az ereket, hogy megfelelően működjenek az ember szervezetében. "

A lábbetegségek jelentős része civilizációs ártalomnak tekinthető - állítják a szakemberek. A mozgásszegény életmód, a kényelmetlen lábbelik és persze a kemény talaj, amin nap mint járunk, a láb deformitását eredményezheti, ami további mozgászervi panaszokat okozhat.

Dr. Unger Péter - ortopéd sebész, sportfőorvos
"A többi izület is folyamatos erőltetés alá kerül, emiatt van a bokafájdalom, a térd-, sok esetben a derékfájdalom is erre a lúdtalpas problémára vezethető vissza."

Az ortopédiai szakrendelést felkereső betegek közel 3/4-ének a problémája a lúdtalpas, bokasüllyedéses panaszokra vezethető vissza. A mai szűrővizsgálatra jelentkezők tanácsokat kaptak ahhoz, hogy nyerhetik vissza, vagy hogyan őrizhetik meg lábuk egészségét.