Hírek

SZTKE a liberális értékek képviseletében

2010. szeptember 09., 15:49

A liberális értékeket kívánja képviselni a jövőben is a másfél évtizede alakult Szabadelvű Társas Kör Egyesület. A civil szervezet az önkormányzati választások idejére az MSZP-vel közös listát állított Szombathelyen. Az egyesület saját jelöltjei pénteken mutatkoztak be a sajtónak.

SZTKE a liberális értékek képviseletében

A Szabadelvű Társas Kör Egyesület 1994-ben alakult, azóta van jelen a közéletben. Dr. Hankó faragó Miklós elnök a sajtótájékoztatón elmondta: szomorú amiatt, hogy korábbi pártja, a Szabad Demokraták Szövetsége gyakorlatilag megszűnt, azonban biztos benne, hogy az általuk képviselt értékekre még fogékonyak az emberek.

Sok szombathelyi polgár számára nem volt alternatíva a tavaszi országgyűlési választásokon, ezért döntöttek most úgy, hogy az SZTKE együttműködik a szocialista párttal az önkormányzati választás idején. Céljuk az, hogy megszólítsák a liberális érzelmű szavazókat. Németh Kálmán jelenlegi alpolgármester a 10. választókerületben indul. Az SZDSZ Vas megyei megszűnése után új utakat kerestek, így találtak a Szabadelvű Társaskörre. Azt mondja, bizakodó, mert sok ajánlószelvényt tudtak összegyűjteni. Varga Tamás az 1. választókerület jelöltje lesz a választáson. A politikus szerint 10%-ra tehető a városban a liberális szimpatizánsok száma, őket akarják megszólítani. Mindkét képviselőjelölt hangsúlyozta: fel merik vállalni politikai nézeteiket. Az önkormányzati választáson pedig Ipkovich György jelenlegi polgármestert támogatják.