Hírek

Feljelentik a feljelentőt

2010. szeptember 10., 14:36
Három és fél héttel az önkormányzati választások előtt politikai érdekeket sejt amögött a feljelentés mögött Czeglédy Csaba mszp-s képviselőjelölt, amelyet Németh Gábor, a SZOVA vezérigazgatója tett hűtlen kezelés gyanúja miatt - hangzott el a pénteki MSZP sajtótájékoztatón.
Feljelentik a feljelentőt

Czeglédy Csaba szerint Németh Gábor feljelentése - amelyben az áll, hogy a város a piaci értéknél magasabb áron vásárolta meg a vasút környéki területeket egymilliárd forint értékben - alaptalan. Ezt az alpolgármester azzal indokolta, hogy korábban, 2009-ben is készült ingatlanbecslés, ezek közül az egyik hasonló összeget, míg a másik valamivel magasabb árat állapított meg. A tájékoztatón bemutatta azt az ingatlanértékelést is, amely alapja a feljelentésnek, ebben a vételi árnál lényegesen alacsonyabb, 600 millió forintos árat tart elfogadhatónak az ingatlan szakértő.

Nemény András szerint a vezérigazgató mentesíteni akarja magát a felelősség alól, mert nem sikerült hasznosítani a területet. Úgy vélik, az ügy hátterében Molnár Miklós, a gazdasági bizottság elnöke állhat. Mivel a feljelentést alaptalannak tartják, az ígérték, még ma  bejelentést tesznek a rendőrségen a hatóság félrevezetése miatt.

Németh Gábor, a SZOVA Zrt. vezérigazgatója Híradónknak telefonon elmondta, nem érti, hogyan került nyilvánosságra a feljelentés, másrészt a rendőrség dolga lesz kinyomozni, megfelel-e a tényeknek a feljelentés tartalma. Az ügyben a másik megszólított, Molnár Miklós határozottan visszautasította a róla elhangzottakat, és arra kérte a két szocialista képviselőt, hogy saját párttársukat kérdezzék az ügyről, aki szintén igennel szavazott azon az igazgatósági ülésen, ahol felhatalmazták a vezérigazgatót a vizsgálat megindítására.