Hírek

Szoros magyar győzelem a szombathelyi kosárlabda EB selejtezőn

2012. augusztus 22., 18:09

A magyar férfi kosárlabda-válogatott 81:75 arányú győzelmet aratott Európa-bajnoki selejtező mérkőzésen Ausztria csapata ellen. Az Aréna Savariában játszott találkozón közel 2 ezer szurkoló bíztatta Rátgéber László szövetségi kapitány együttesét kedden este.

Szoros magyar győzelem a szombathelyi kosárlabda EB selejtezőn

Az Ukrajnában elszenvedett 77:71-es vereség után a magyar férfi kosárlabda-válogatott megnyerte második mérkőzését az Európa-bajnoki selejtező csoportban. A mieink az Aréna Savariában 2 ezer néző előtt játszoztták első hazai találkozójukat és 81:75 arányban legyőzték Ausztria csapatát.

Lóránt Péter csapatkapitány
"Szerencsére kiszenvedtük ezt a győzelmet. Ahogy mondani szokták:  mindig az első a legnehezebb. Kicsit kevés önbizalommal mentünk neki és tompán az ukrán meccs után. Az bennünk volt, hogy ott azt simán nyerhettük volna. De örülök neki, hogy ilyen nagy közönség előtt végül sikerült kiszenvednünk ezt a győzelmet."

Rátgéber László együttese az osztrákok ellen nem nyújtott ugyan jó teljesítményt, ám az kétségtelen, hogy a csapat nagyon küzdött. A zárónegyed előtt még a vendégek vezettek egy ponttal, ám a végjátékban fordítottak a magyarok és ha nehezen is, de kiharcolták a továbbjutás szempontjából   rendkívül fontos győzelmet.

Rátgéber László szövetségi kapitány
"Az ami jó ebben az egészben az, hogy nyertünk. Valójában továbbmegyünk, az esélyeink megvannak, hogy kijussunk az Európa-bajnokságra. Nagy győzelem volt. Ma mindenki látta, hogy ha Magyarországon 10 srác nem akar eljönni, hiányzik a centerpár, hiányzik ez, hiányzik az, akkor mi Ausztriával egál meccseket játszunk."

A magyar válogatott az Európa-bajnoki selejtezők harmadik körében Eszéken Horvátország ellen lép pályára. Lóránt Péterék még egy mérkőzést játszanak Szombathelyen: szeptember 8-án a horvátokat látják vendégül az Aréna Savariában.