Hírek

Szombathelyről öt csapat indul az Ultrabalaton futóversenyen

2012. június 29., 17:47

A Nike Futóklub kilenc női, valamint egy férfi versenyzővel vág neki a 212 kilométeres távnak. A váltó non-stop teljesíti majd az igen komoly erőpróbát.

Szombathelyről öt csapat indul az Ultrabalaton futóversenyen

A bécsi, valamint a budapesti félmaratoni verseny  után az Ultrabalatonon áll rajthoz a Nike  Futóklub csapata. A szombathelyi baráti társaság szombaton a tihanyi Belső-tó partjáról  indul  majd el, hogy a magyar tenger körbefutása után ugyanoda érjen vissza. A gárdát kilenc  női, valamint egy férfi sportoló alkotja.

Virág Krisztina atléta, Nike Futóklub
Ez egy abszolút baráti társaság. A közös hobbi, a közös érdeklődés hozott minket össze. Régóta futunk mindannyian. Én konkrétan 19 éve. Először egyedül, aztán pár éve találkoztam a lányokkal. Ők csaltak el a versenyekre.

A verseny távja 212 kilométer lesz, melyet a szombathelyi csapat non-stop tesz majd meg, azaz egymást  folyamatosan váltva éjjel-nappal futnak. A tervük az, hogy egy napon belül célba érkezzenek, ami cseppet sem lesz könnyű, ugyanis a meteorológiai előjelzések alapján 30-35 fokos hőségben kell majd versenyezniük.

Marics Éva atléta, Nike Futóklub
Elég sokat készültünk. Hetente két-három alkalommal több kilométert futottunk. Az eredmény? Szeretnénk minél jobban teljesíteni. Igazából egy most szerveződő csapat vagyunk. Van egy alaptársaság, hozzá kapcsolódott több ember, hogy meglegyen a tíz fő.

A szombathelyi  futóklubosoknak a jó időeredmény mellett legalább annyira fontos, hogy jól érezzék magukat, jó hangulatban teljesítsék a távot. Mint mondják, ez  még jobban összekovácsolná őket és így  a jövőben  akár még komolyabb maratoni versenyeken is elindulhatnának.