Hírek

Szombathelyiek az ifjúsági atlétikai világbajnokságon

2013. május 28., 18:25

A Dobó SE két fiatal női kalapácsvetője, Gyurátz Réka és Völgyi Helga is ott lesz a magyar csapatban az ifjúsági világbajnokságon, melyet július 10-14. között rendeznek Donyeckben.  Mindkét szombathelyi atléta az éremszerzés reményében utazik majd a versenyre.

Szombathelyiek az ifjúsági atlétikai világbajnokságon

Magyarországot két női  kalapácsvető képviselheti a júliusi atlétikai ifjúsági világbajnokságon. A két helyért hárman harcoltak és az eredmények alapján a trióból végül a veszprémi Bácskay Zsófia esett ki, így a Dobó SE  két tehetsége, Gyurátz Réka és Völgyi Helga utazhat majd nyáron Ukrajnába.

Németh László edző, Dobó SE
“Nagyon boldogok vagyunk, mert az évek során ami munkát belefektettünk a lányokba, annak meglett az eredménye. Nagyon bízok abban, hogy jól szerepelnek majd. A dobogóra szeretném ha feljutnának, viszont titok még a többi.”

Gyurátz Réka a kvalifikációs versenyeken új korosztályos világcsúcsot ért el azzal, hogy 73,44 méterre hajította a 3 kilogrammos szert. Így egyértelműen esélyesként utazhat a világbajnokságra. Véleménye szerint sokat könnyíthet a munkán az, hogy klubtársával készülhet a nagy megmérettetésre.

Gyurátz Réka kalapácsvető, Dobó SE
“Szerintem ez nagyon jó a klub számára, hiszen két esély van a minél fényesebb érem megszerzésére. Szerintem a felkészülést is együtt tudjuk megcsinálni. Én tavaly is kijutottam a junior vb-re, de akkor egyedül kellett felkészülnöm. Szerintem ez a felkészülés most sokkal jobb lesz így, mint a tavalyi.”

Völgyi Helga legjobbja jelenleg 73,39 méter, amivel a második helyen áll a korcsoport aktuális világranglistáján. A szombathelyi sportoló abban bízik, hogy ezen az eredményen akár még javítani is tud majd Donyeckben.

Völgyi Helga kalapácsvető, Dobó SE
“Nagyon örülök neki, hogy kijutottunk, de azért teljesen nem vagyok elégedett az eredménnyel, mert jobbat akartam magamtól. De remélhetőleg ez a közeljövőben sikerülni fog. A világbajnokságon az első vagy a második hely összejöhet. A Réka és én közöttem dőlhet ez el a mostani állás alapján.”

A Dobó SE két kitűnősége jelenleg Szombathelyen készül.  Szerencsére az időjárás kedvező, így  minden esély megvan arra, hogy júliusban csúcsformában utazhassanak a világbajnokságra.