Hírek

Szombathelyi tenisz sikerek Budapestről

2013. január 18., 22:36

Összesen öt dobogós helyezést értek el a  Budapesten megrendezett U14-es fedettpályás magyar bajnokságon a Savaria TC teniszezői. A legeredményesebb versenyzőnek Szabó Fruzsina bizonyult, aki két aranyéremmel térhetett haza a fővárosi viadalról.

Szombathelyi tenisz sikerek Budapestről

Annak ellenére, hogy az U14-es fedettpályás magyar bajnokságra csak a hazai ranglista első 32 helyezettje nevezhetett, a Savaria TC öt teniszezővel vehetett részt a budapesti  versenyen. A szombathelyi klub végül öt éremmel tért  haza, melyek közül kettő a legnemesebb fémből, míg három bronzból készült.

Szabó Péter szakedző, Savaria TC
"16 éves a klubunk és úgy gondolom, hogy az elmúlt 16 év alatt ez az az esztendő, amikor a gyerekek a legszebb eredményt érték el. Van egy 30-35  fős versenyzői gárdánk és ebből most az U14-es fedettpályás ob-ról két arany és 3 bronzéremmel tudtunk hazatérni. Úgy gondolom, hogy ez kiemelkedő eredmény."

A szombathelyiek legeredményesebb versenyzőjének  Szabó Fruzsina bizonyult, aki egyéniben és párosban is az első helyen végzett. Utóbbiban a fővárosi  Budai Enikővel alkottak verhetetlen duót. A lányok mezőnyében Kiss Teodóra is begyűjtött egy bronzérmet, még pedig párosban Babos Elízával az oldalán.

Szabó Fruzsina teniszező, Savaria TC
"Én úgy indultam el, hogy mindkét versenyszámban aranyat fogok elhozni és ebben nagyon bizakodtam. És hát sikerült is. Inkább egyéni játékosnak tartom magam, mint párosnak. Inkább az egyéni áll közelebb a szívemhez. És ugyebár azt is megnyertem és ennek rendkívül örültem."

A vasi klub  versenyzői közül Szabó András mind szingliben, mind pedig párosban bronzérmes lett. A szombathelyi versenyzőnek olyan ellenfeleket is sikerült legyőznie, akik nála jóval előkelőbb ranglistahelyezéssel rendelkeztek.

Szabó András teniszező, Savaria TC
"Úgy gond, hogy nagyon nagy bravúr volt nekem, hogy a harmadik kiemelt Marozsán Fábiánt meg tudtam verni  a 8 között. Pedig azon a meccsen is rendkívül fáradt voltam. Abban kicsit csalódtam, hogy az elődöntőben az első kiemelttől olyan simán kikaptam, de ez azért volt, mert nagyon fáradt voltam. Sokat kivett belőlem a meccs a 8 között a Fábiánnal."

Az U14-es korosztály Európa-bajnokságát február elején a németországi Kielben rendezik meg. A Savaria TC játékosai közül Szabó Fruzsina biztosan szerepel majd a kontinenstornán, Szabó Andrásnak pedig jó esélye van arra, hogy bekerüljön a versenyen induló magyar válogatottba.