Hírek

Szombathelyi táncsikerek hazai és külföldi versenyeken

2012. március 14., 17:38

Összesen húsz dobogós helyezést értek el két nap alatt a Lorigo Táncsport Egyesület versenyzői. A szombathelyi táncosok egy hazai illetve egy nemzetközi erőfelmérőn tettek szert az éremgyűjteményre.

Szombathelyi táncsikerek hazai és külföldi versenyeken

Összesen 13 párossal képviseltette magát a Lorigo Táncsport Egyesület az elmúlt időszak két legjelentősebb versenyén. A szombathelyi sportolók  alaposan kitettek magukért: hússzor állhattak fel a dobogó valamelyik fokára. A legeredményesebb duót Krizsán Dominik és Prohászka Fruzsina alkotta: ők négy aranyéremmel gazdagodtak.

Krizsán Dominik és Prohászka Fruzsina
Prohászka Fruzsina versenyző, Lorigo Táncsport Egyesület:

-Nyugat-magyarországi területi bajnokságon voltunk és ott latinból és standardból is első helyezést értünk el. Ez mind szombaton volt.

Krizsán Dominik versenyző, Lorigo Táncsport Egyesület:
-Vasárnap pedig Oberpullendorfban egy eléggé izgalmas versenyen két aranyérmet szereztünk.

A Lorigo táncosai közül nemcsak a kicsik, hanem a felnőttek is jól szerepeltek. A klub első számú párosa, amelyet Gombkötő Balázs és Polgár Dalma alkot, az ausztriai versenyről tért haza egy első, valamint egy harmadik helyezéssel.

Polgár  Dalma versenyző, Lorigo Táncsport Egyesület
A latinból szereztük meg a harmadik helyezést, standardból pedig az elsőt. A standardnak nagyon örültünk, mert jól mentek a táncok. Azt tudtuk hozni, amit edzésen. Végre. Ez önbizalmat adott nekünk.

A szombathelyi klub táncosai a kaposmérői területi bajnokságon és az ausztriai nemzetközi versenyen is bebizonyították, hogy remek teljesítményre képesek. Nem csoda, hogy az egyesület edzői is elégedettek a tanítványok eredményeivel.  

Lovas Henriette művészeti vezető, Lorigó TSE
Én nagyon eredményes hétvégének ítélem meg, hiszen az eredmények és az érmek magukért beszélnek. Én azt gondolom, hogy ez a területi bajnokság egy állomás itt a tavaszi versenyszezonban, ami megmutatja, hogy az egyesületünk milyen helyen szerepel illetve mennyire eredményes ebben a régióban a Dunántúlon.

A Lorigo táncosai nem pihennek, hamarosan újabb erőpróbákon kell  parkettre lépniük: országos bajnokságokon, nemzetközi viadalokon indulnak.