Hírek

Szombathelyi súlyemelő sikerek

2011. július 07., 12:12

A Haladás VSE két súlyemelője szerepelt a legjobban a 8  fős magyar válogatott  lánycsapatból a Kassán megrendezett Olimpiai Reménységek versenyén. Polgár Mirijam az első, míg Geröly Lilla a második lett a Sinclair-pontok alapján.

Szombathelyi súlyemelő sikerek

Két szombathelyi  súlyemelő, Geröly Lilla és Polgár Mirijam kapott meghívást a magyar válogatottba, a 18 éven aluliak egyik legnagyobb megmérettetésére, az Olimpiai Reménységek Versenyére. A Szlovákiában megrendezett viadalon a vasi sportolók vitték a prímet.

Márkus Erzsébet edző, Haladás VSE
Mondhatnám azt, hogy a legjobb teljesítményt ők nyújtották a magyar női csapatból. Ugye tudni kell azt, hogy  ez a 18 éven aluliak versenye. Polgár Mirijam Sinclairben megnyerte a legjobbat, a Lilla pedig második lett.

A  69 kilogrammosok között dobogóra lépő Polgár Mirijam  összteljesítménye 139 kiló volt, amivel az egész mezőny legjobbjának bizonyult a testsúlyt és a teljesítményt alapulvevő számítási mód alapján.

Polgár MIrijam  versenyző, Haladás VSE
Hát a 61-es szakítással nagyon elégedett voltam és a 78-as lökéssel is elégedettek voltunk.

A Sinclair-pontok alapján a 63 kilogrammos Geröly Lilla végzett a második helyen. A szombathelyi versenyző szakításban 56, míg lökésben 69 kilogrammot teljesített.

A saját teljesítményemmel én azon a napon voltam elégedett, mert másnaptól már új célokat tűztem ki magamnak és az a tervem, hogy ezeket minél előbb meg tudjam valósítani.

A Haladás VSE edzői, Antalovits Ferenc és Márkus Erzsébet jelenleg azon dolgoznak, hogy mindkét vasi tehetséget felkészítsék a következő nagy erőpróbára, az ifjúsági Európa-bajnokságra.