MNB
MNB - 2

Hírek

Szombathelyi korcsolya éremeső

2012. június 15., 23:00

A Hódmezővásárhelyen megrendezett diákolimpiai döntőről 12, míg a szegedi Európa-kupáról három érmet hoztak haza a Szombathelyi Sportiskola korcsolya szakosztályának versenyzői. A vasi sportolók gőzerővel készülnek az országos bajnokságra.

Szombathelyi korcsolya éremeső

Öt arany-, három ezüst-, és négy bronzéremet nyertek a Szombathelyi Sportiskola gyorsasági görkorcsolyázói a diákolimpia országos döntőjében. A vasi egyesület ennek köszönhetően összesítésben is az előkelő harmadik helyen végzett.

Tóth András edző, Szombathelyi Sportiskola
Nagyon elégedett vagyok a teljesítménnyel. Hódmezővásárhelyen volt a diákolimpia. Úgy érzem, hogy ez jó felkészülés volt nekünk az országos bajnokság, az Európa-bajnokság és az Európa-kupa fordulók előtt.

A szombathelyi görkorcsolyázók nem csak a diákolimpián, hanem a Szegeden megrendezett Európa-kupa fordulón is remekül helytálltak: mindhárom éremből hoztak haza. Molnár Márk egymaga két medállal gazdagodott a Tisza-parti viadalon, annak ellenére, hogy balszerencse kísérte szereplését.

Molnár Márk versenyző, Szombathelyi Sportiskola
Mindenképpen meg kell említeni a szegedi Európa-kupát, ahol egy sajnálatos eséssel kezdtem 300 méteren, pedig ez az egyik fő számom. Ebben nem is sikerült így nyernem. De a másik három számban, az 500, az 5000 és a 10000 méteren, azokban sikerült diadalmaskodnom és így megszereztem az első helyet az összesítés hoszzú távjában.

A szegedi Európa-kupán Bejczi Botond okozott nagy meglepetést: annak ellenére állhatott fel a dobogó második fokára, hogy saját magánál jóval idősebb versenyzőkkel kellett összemérnie tudását. Emellett a diákolimpián is nyert egy aranyérmet.

Bejczi Botond versenyző, Szombathelyi Sportiskola
Junior "C" korosztályú vagyok. Az első versenyem idén a szegedi verseny volt, ahol már kadettban indultam. Első olyan versenyem volt, ahol nagy mezőny volt és itt a második helyet értem el.

A Szombathelyi Sportiskola gyorsasági görkorcsolyázói gőzerővel  készülnek a jövő heti országos bajnokságra. A klub válogatott sportolói  pedig már a szegedi Európa-bajnokságra, valamint az Európa-kupa fordulókra fókuszálnak.