Hírek

Szombathelyi karate sikerek Londonban

2012. november 07., 17:24

Három éremmel és egy értékes helyezéssel tértek haza Londonból a Leo Karate-do SE versenyzői. A nemzetközi viadalon Gál Enikő formagyakorlatával  kiemelkedett a népes mezőnyből.

Szombathelyi karate sikerek Londonban

Több mint 300 versenyző lépett tatamira a Londonban rendezett nemzetközi karate versenyen, melyen a magyar színeket a Leo Karate-do SE két sportolója képviselte. A szombathelyi klub egy arany-, valamint két ezüstéremmel gazdagodott a viadalon.

Gál Róbert vezetőedző, Leo Karate-do SE
"Nagyon meg voltam velük elégedve. Lehetett volna picit jobb is az eredmény. Utólag visszagondolva ha a döntőben jobban tudnak koncentrálni, akkor esetleg 3 arannyal jövünk haza. De előzetesen kiegyeztem volna ezzel. Nagyon elégedett vagyok."

Gál Enikő a tavalyi londoni versenyen már letette a névjegyét. A 15-18 esztendős korosztályban szereplő  vasi karatéka idén sem adta alább: formagyakorlatban fölényesen nyert és a küzdelemben is egészen a döntőig menetelt, ahol szoros meccsen kapott ki az angol bajnoktól.

Gál Enikő versenyző, Leo Karate-do SE
"Nagyon sokan ismerősként fogadtak. Örültek, hogy újra látnak minket, de persze készültek is ránk. Mindenki keményebben edzett. Hála Istennek így is sikerült a formagyakorlatot megnyernem. Elég  nagy fölénnyel: hat tizeddel magasabb pontot kaptam, mint a második helyezett."

A 19 évnél idősebbek között induló Németh Zsuzsanna katában az igen előkelő ötödik helyen végzett. Kumitében viszont remekül versenyezve bejutott a fináléba. Ott azonban  nagyon szoros meccsen 4:2 arányú vereséget szenvedett, így ezüstérmet nyert.

Németh Zsuzsanna versenyző, Leo Karate-do SE
"Teljes mértékben elégedett vagyok a versenyeredményemmel. Mindkét versenyszámban javítottam. Tavaly a formagyakorlatban nem jutottam nyolc közé. Most viszont az ötödik helyen zártam. Ez nagy előrelépés. Bunyóban tavaly harmadik helyen végeztem, most pedig a döntőbe is bejutottam, ahol a sérült térdem miatt lecsúsztam az első helyről. De az ezüstéremmel is nagyon boldog voltam."

A Leo Karate-do SE versenyzői számára az vége már nyugodtabb időszak, kevesebb erőfelmérővel. Gál Enikő november végén indul a diákolimpia országos döntőjében.