Hírek

Szombathelyi karate sikerek

2012. június 07., 18:13

Három éremmel tértek haza a romániai  Nagykárolyban megrendezett nemzetközi versenyről a Leo Karate-do SE versenyzői: Németh Zsuzsanna egy arany-, míg Gál Enikő egy ezüst és egy bronzmedált nyert a viadalon.

Szombathelyi karate sikerek

A szombathelyi egyesület két versenyzővel képviseltette magát a nemzetközi erőfelmérőn. Gál Róbert tanítványai három éremmel tértek haza a közel 200 karatéka részvételével megtartott versenyről. Németh Zsuzsanna kumitében a 18 éven felettiek 68 kilogrammos kategóriájában az első helyen végzett úgy, hogy a döntőben egy erős ellenfelet sikerült legyőznie.

Németh Zsuzsanna versenyző, Leo Karate-do SE
Mondta az edzőm, hogy ne álljak le vele dulakodni, mert fizikálisan sokkal erősebb. A gyorsaságommal kellett megszednem magamat pontokkal. A végeredmény 7:2 lett. Úgy hogy nagyon boldog voltam. Ugyanakkor az edőm Gál Róbert azt mondta, hogy sok javítanivaló van még, de nagyon örült, hogy egy kupát is elhoztunk a versenyről.

Gál Enikő a 18 éven felettiek 61 kilós kategóriájában versenyzett és küzdelemben a harmadik helyen végzett. Katában viszont a döntőig verekedte magát, s végül a dobogó második fokára állhatott fel.

Gál Enikő versenyző, Leo Karate-do SE
Nagyon elégedett vagyok. Formagyakorlatban a második helyet szereztem meg. Az első meccsemen egy kemény román ellenfél volt, sikerült legyőznöm. A második meccsen a Zsuzsával kerültem össze, ez ment a döntőbe jutásért. A fináléban pedig a román bajnok ellen szenvedtem vereséget, de nagyon elégedett vagyok az ezüstéremmel is.

A Leo Karate-do sportolói számára egy rövidebb pihenő következik, majd elkezdik a felkészülést az őszi nagy versenyekre, melyek közül leginkább a hazai rendezésű Goju-kupára fókuszálnak.