Hírek

Elvira Maraton

2010. július 05., 13:35
Huszadik alkalommal gyűltek össze a hagyományos Elvira maratoni  futófesztivál résztvevői a Király Sportlétesítményben. A rekkenő hőségben lebonyolított rendezvény fő versenyét idén szombathelyi futó nyerte, de minden rajthoz álló elégedetten távozhatott.
Elvira Maraton


Kánikula ide, foci-vb oda, ezúttal is szépszámú amatőr és profi futó teljesítette az Elvira-maraton különböző versenyszámait. A főverseny végén szombathelyi siker született, Garami Árpád közel negyed óra előnnyel nyerte a maratont. A versenyrekord azonban nem forgott veszélyben.

Söjtöry Elvira - főszervező
"Azért nem lehet összehasonlítani, mert mások a terepviszonyok, más helyszínen futunk, de ezt még az etiópok sem futnák ma meg. Az elmúlt években etióp győzteseink voltak."

Az Elvira- maratont húsz éve szervezik meg minden évben. Ezúttal a kétszászat is meghaladta az indulók száma. A legtöbb versenyzőt a 4x5 km-es váltóban regisztrálták. A legjobb hangulat a vegyes csapatok családi versenyében volt.

A város egyik legnagyobb tömegsport-rendezvényén idén is osztottak pénzdíjat a főversenyek dobogós helyezettjeinek. A gyerekek pedig apró ajándékokkal térhettek haza.