Hírek

Szombathelyi félmaraton győzelem

2011. december 02., 16:20

A Budapest Sportiroda 2011-es futószezonjának záróversenyén, a Balaton Félmaratonon a  szombathelyi Zsódér Zsolt szakította át elsőként a célszalagot. A vasi atléta 1 óra 13 perc 4 másodperc alatt teljesítette a 21 kilométeres távot.

Szombathelyi félmaraton győzelem

A 40 esztendős szombathelyi atléta, Zsódér Zsolt az utóbbi esztendőkben az olimpikon Kálovics Anikó felkészülését irányítja, s amellett még edzőpartnere is a kitűnő sportolónőnek. Mivel az utóbbi időben nem versenyzett, mindenkit óriási meglepetésként ért, hogy Zsódér Zsolt nyerte a Balaton Félmaratont.

Zsódér Zsolt atléta, Galaxy Fitness SE
Siófokra úgy indultunk neki, hogy az edzések viszonylag jól mentek, pedig nem edzek annyira sokat. És akkor próbáljuk meg. Engem is meglepett az 1:13 körüli idő félmaratoni távon. Úgy vagyok vele, hogy eddig mindig leálltam télen, egy kicsit töltődtem, de most nem hagyom el magam.

A tősgyökeres szombathelyi Kálovics Anikó ugyan jelenleg a Zalaszám-ZAC versenyzője, ennek ellenére folyamatosan a vasi megyeszékhelyen készül a versenyekre. Az olimpiai A-szintet már teljesítette a maratoni távon, ám ezzel nem elégszik meg.

Kálovics Anikó atléta, Zalaszám-ZAC
Először is ennek a maratoni A-szintnek nagyon örülök. Egy kicsit nyugodtabban lehet készülni más távra is. Még nem vetettem el azt, hogy szeretnék 5 ezren és 10 ezren szintet futni. Ami azért jóval nehezebb, mint a maraton. Úgy hogy ez a tervem. Már olimpián voltam ott és mindig 10 ezret futottam.

A két atléta nem csak a sportpályán, hanem a magánéletben is egy párt alkot. Ez pedig nagy mértékben megkönnyíti a közös munkát. A jelenlegi hideg időjárás ellenére is nap mint nap róják a köröket a szombathelyi Csónakázótó körül.