Hírek

Szombathelyi érmek a Mezei Futó OB-n

2011. december 16., 16:30

Két arany-, négy ezüst-, valamint egy bronzérmet nyertek a Mezei Futó Országos Bajnokságon a Szombathelyi Egyetemi SE sportolói. A vasi klub az összetett ponttáblázaton az igen előkelő negyedik helyen zárt.

Szombathelyi érmek a Mezei Futó OB-n

Összesen 23 atlétával vett részt a Szombathelyi Egyetemi SE a szentendrei Skanzen területén rendezett Mezei Futó Országos Bajnokságon.  A vasi gárda komoly tervekkel érkezett a Duna-parti kisvárosba: minimum 4 éremre számítottak.

Kívés István edző, Szombathelyi Egyetemi SE
Minden olyan verseny, ahol csapatverseny is van, nagyon magasra teszi nálunk a mércét. A kismaratoni és a mezei országos bajnokság is ilyen. Legalább négy, de maximum nyolc érmet vártam a csapatomtól. Ebbe egyéni és csapat érmeket egyaránt számoltam és úgy gondoltam, hogy ez reális.

A remények végül kishíján maximálisan valóra is váltak, ugyanis hét éremmel gazdagodott a szombathelyi  klub, melynek versenyzői két első, négy második, valamint egy harmadik helyezést értek el. A két aranyérmes gárda közül az egyik a Baráth Noémi, Kívés Blanka, Csébits Eszter, valamint Dávid Bernadett alkotta serdülő korosztályú négyes.

Baráth Noémi atléta, Szombathelyi Egyetemi SE
A pálya annyiból volt nehéz, hogy fölfelé volt egy homokos domb. És még szembe szél is volt. A szél az elég nagy volt, de hát jól megküzdöttünk vele. Szerintem ez jó pálya volt, igaz voltak olyan akadályok, hogy farönkökön kellett átugrálni, de könnyen vettük.

A legnagyobb tét  Czindrity Attilának volt az országos bajnokságon, ugyanis a jó szereplésen múlt U23-as  válogatottsága. Ennek megfelelően remekül fel is készült a versenyre.

Czindrity Attila atléta, Szombathelyi Egyetemi SE
Az országos bajnokság nagyon jól sikerült: a 8. helyen végeztem. A cél a tízbe kerülés volt, mivel hogy ha bekerülök az első tízbe, akkor beválogatnak a mezei Európa-bajnokságra mint csapattag és ez sikerült is. A Velenjében rendezett Európa-bajnokságon pedig 89. lettem.

A Szombathelyi Egyetemi SE az összetett versenyben, azaz a Munka Vándordíj értékelésben a negyedik helyet szerezte meg. Ami azt jelenti, hogy Kívés István csapata megismételte tavalyi kitűnő eredményét.