Hírek

Szombathelyi érmek a büki Olimpici Grand Prix-ről

2013. június 25., 17:47

Két dobogós helyezéssel zárták a Szombathelyi Vívóakadémia korosztályos sportolói a Bükön megrendezett Olimpici Grand Prix- viadalt: Szabó Viktória ezüst-, míg Bende Bence bronzérmet nyert az egyik legjelentősebb honi utánpótlás versenyen.

Szombathelyi érmek a büki Olimpici Grand Prix-ről

Megkülönböztetett jelentőséggel bírt  a Szombathelyi Vívóakadémia számára a büki Olimpici Grand Prix-viadal, ugyanis a verseny egyik főszervezője a vasi klub. Patócs Zsolt tanítványai alaposan ki is tettek magukért: egyéniben két érmet, míg csapatban egy 5. és egy 6. helyezést gyűjtöttek be.

Patócs Zsolt vezetőedző, Szombathelyi Vívóakadémia
“A gyerekek megtettek mindent. A nagy hőség ellenére próbálták a maximumot kihozni. Ez mindenképpen dícsérendő. Mint edző nem tudok maradéktalanul elégedett lenni, mert nagyon piciken múlott több jobb helyezés.”

A szombathelyi vívók közül ezúttal is Szabó Viktória vitte a prímet, aki az újonc lányok között végzett a második helyen. A vasi sportoló ráadásul a döntőben a lehető  legkisebb különbséggel kapott ki békéscsabai ellenfelétől.

Szabó Viktória versenyző, Szombathelyi Vívóakadémia
“Mindenképpen pozitívnak értékelem a versenyemet. Az elején több szoros asszóm is volt, amit sikerült megnyernem. Aztán végül is bejutottam a döntőbe, ahol végig kiélezett volt a küzdelem. Sajnos hirtelen halállal 18:17-re kikaptam.”

Bende Bence egyéniben két korosztályban is pástra lépett. Az újoncok között nem termett számára sok babér, ám a serdülők vetélkedésében a harmadik helyen zárt.

A Szombathelyi Vívóakadémia sportolói a büki viadal után megkezdték jól megérdemelt nyári pihenőjüket. Legközelebb augusztusban edzenek, amikor megkezdik a felkészülést az őszi versenyekre.