Hírek

Szombathelyi éremeső az Országos Gyermek Úszóbajnokságon

2011. július 28., 16:07

Összesen 21 érmet nyertek a Vízmű SC úszói a Miskolcon rendezett Országos Gyermek Bajnokságon. Ezzel a teljesítménnyel a  szombathelyi klub az éremtáblázaton az előkelő harmadik helyen végzett.

Szombathelyi éremeső az Országos Gyermek Úszóbajnokságon

Csupán hat gyermek, Vaskó Dorottya, Barta Márton, Varjasi Péter, Fabriczius László, Molnár Péter és Joó Ádám képviselte a Szombathelyi Vízmű SC-t a korosztály  egyik legfontosabb hazai versenyén. Ennek ellenére egész éremgyűjteménnyel tértek haza Miskolcról a vasi úszópalánták.

Karvalics Péter edző, Szombathelyi Vízmű SC
Elsősorban a nyugodt felkészülés a titok, amit a VASIVÍZ Zrt.  biztosít  itt a  fedett uszodában a Szombathelyi Vízmű SC-nek. Másodsorban a szülők áldozatvállalása, hogy lejuttatják a gyerekeket edzésre és minden edzésen ittvannak. Harmadsorban pedig a gyerekek kitartó munkájának köszönhető.

A gyerekek nem csak az éremgyűjtésben remekeltek, hanem kitűnő időket is úsztak. Olyan rekordokat sikerült megdönteniük, amelyeket  a jelenleg is zajló világbajnokságon részt vevő  versenyzőink úsztak korábban.

Barta Márton úszó, Szombathelyi Vízmű SC
Nagyon jól szerepeltünk a váltókban is. Két darab korosztályos csúcsot úsztunk, a Kiss Gergőék csúcsát döntöttük meg. A 200 vegyes volt az, amelyikban egy kicsit jobban szerepelhettem volna.

A sikert persze nem adták ingyen. Kellett hozzá az a szisztematikus munka, amely évek óta folyik a klubnál Karvalics Péter irányításával.

Fabriczius László úszó, Szombathelyi Vízmű SC
Négy éve úszok és tízszer edzek egy héten: két órát.

A gyerekek most egy hónap pihenőt kapnak. Szeptemberben kezdik  meg a felkészülést, amelynek célkeresztjében a rövid pályás országos bajnokság lesz majd.