Hírek

Szombathelyi éremeső a Kick-Box OB-n

2012. április 06., 16:20

Összesen tizenkét érmet nyertek a Kondor és Controll SE sportolói az országos kick-box bajnokság első fordulójában. A szombathelyiek közül négyen is felállhattak a dobogó legmagasabb fokára.

Szombathelyi éremeső a Kick-Box OB-n

Idén Szigetszentmiklóson rendezték meg a light-contact kick-box országos bajnokság első fordulóját, melyen korosztályos és felnőtt vesenyzőket is indított a Kondor§Controll SE. A szombathelyi sportolók remekeltek: négy arany-, öt ezüst-, valamint három bronzérmet nyertek a népes mezőnyben.

Dancsó Zoltán versenyző, Kondor§Controll SE
Mondhatom, hogy egy nagyon eredményes fordulón vagyunk túl. Az eredmények magukért beszélnek, dehát január óta ezekre a bajnokságokra készülünk. Előtte voltunk Dublinban is. A versenyzők most kezdték el a szereplést a diákolimpiákon, ahol ugyanilyen sikeresek.

A Kondor§Controll SE-ből Dancsó Zoltán a felnőttek, Varga Martin a juniorok, míg Bolfán Ákos és Szász Krisztofer a kedettek között végzett súlycsoportjában az első helyen. Utóbbi két versenyző felkészítésében az egykori klasszis, nemrég visszavonult Marton Klára is aktívan részt vesz.

Szász Krisztofer versenyző, Kondor§Controll SE
Hetente négyszer készültünk. A verseny nagyon jó volt. Kettőt győztem és első lettem. Nagyon vártam a versenyt. Jó formában voltam és végül nagyon örülök, hogy első lettem.

A szombathelyi versenyzők továbbra is heti négy edzéssel készülnek a következő nagy versenyekre, melyek közül az egyik legjelentősebb az országos bajnokság döntője lesz. Ott lehet kiharcolni az indulási jogot az idei Európa-bajnokságra is.