Hírek

Szombathelyi aranyérmek a veterán atlétikai VB-n

2011. július 27., 17:29

Két szombathelyi kalapácsvető vett részt az Egyesült Államokban rendezett veterán atlétikai világbajnokságon. Fábián Zoltán és Lezsák Balázs is aranyérmet nyert korosztálya versengésében.

Szombathelyi aranyérmek a veterán atlétikai VB-n

Idén a kaliforniai Sacramento adott otthont a veterán atléták legnagyobb versenyének. A Haladás VSE 42 esztendős sportolója, Fábián Zoltán 63,44 méteres dobással nyert a Masters 40-es kategóriában, ám így is elégedetlen volt,  ugyanis nem sokkal a viadal előtt 68,11 métert dobott egy hazai  erőfelmérőn.

Fábián Zoltán kalapácsvető
65-66 körül vártam magamtól, de azt gondolom, hogy a körülmények nem voltak az nagy dobáshoz megfelelőek. Értem ezen, hogy rettenetes meleg volt, nagyon nehéz volt a 9 óra időátállás és nem voltak jó minőségüek a kalapácsok.

A Masters 45-ös korosztály versengésében a Haladás VSE-ben edzősködő, 10-18 esztendős  fiatalokkal foglalkozó Lezsák Balázs győzött 58,41 méteres teljesítménnyel.  

Lezsák Balázs kalapácsvető
Az az igazság, hogy a gyerekekkel való kapcsolat rovására ez nem megy, hiszen az edzéseimet általában külön szoktam elvégezni: vagy előttük, vagy utánuk. De van amikor együtt edzünk és ez őket is sarkalja és engem is, hogy az öregek a fiatalok ellen még mit tudnak produkálni.

Az Annus Adrián tanácsai alapján tréningező  világbajnokok már el is kezdték a felkészülést a jövő évi németországi Európa-bajnokságra, ugyanis a sportág egyik legnagyobb fellegvárában is bizonyítani akarnak majd.