Hírek

Szombathelyi akadémista európai élcsapatban

2011. augusztus 16., 16:40

A világ egyik leghíresebb labdarúgócsapata, az AC Milan igazolta le Tamás Krisztiánt. Az Illés Béla Football Akadémián nevelkedett 16 esztendős focistával 3 évre szóló szerződést kötöttek az olaszok.

Szombathelyi akadémista európai élcsapatban

Sajtótájékoztató keretében jelentették be az Illés Béla Football Akadémia elöljárói, hogy Tamás Krisztiánt leigazolta az AC Milan. A 16 esztendős játékos Újpestről érkezett Szombathelyre. 3 évet töltött el az akadémián, az őszi szezont pedig már az olasz klub U17-es gárdájában kezdi meg.

Illés Béla tulajdonos, IBFA
Örülünk neki nagyon, hiszen ez ha Krisztián nagyon jól fog teljesíteni, akkor úgy gondolom, hogy egy hosszú távú folyamat lesz. Hiszen a külföldi menedzserek, főleg az olasz menedzserek, most már figyelemmel kísérik az Illés Akadémián lévő gyerekeket.

Tamás Krisztián ugyan régóta az angol Arsenal csapatának megszállott szurkolója, de azért nem keseríti el az, hogy pályafutását az olasz élgárdában folytathatja.

Tamás Krisztián játékos, AC Milan
Nagyon nagy megtiszteltetés, hogy ilyen világhírű klubhoz kerülhetek. Minden gyerek álma úgy gondolom, hogy egyszer egy ilyen klubhoz kerüljön. Viszont még nagyon sok munka áll elöttem, hogy profi futballista váljon belőlem.

A talján klub egyelőre 3 éves szerződést kötött a fiatal magyar focistával. A transzer pénzügyi részleteiről a felek nem nyilatkoztak, de az tudható, hogy az Illés Akadémia abban az esetben juthat nagyon komoly összeghez, ha Tamás Krisztián legalább három alkalommal pályára lép a Milan felnőtt csapatában.