Hírek

Szombathelyen tartja idei vándorgyűlését a magyar rehabilitációs társaság

2012. szeptember 06., 19:24

A 31. alkalommal megrendezett, kétnapos kongresszuson minden szakember részt vesz, aki a rehabilitációban dolgozik. Kicserélik tapasztalataikat, és előadások hangzanak el új módszerekről, kutatásokról.

Szombathelyen tartja idei vándorgyűlését a magyar rehabilitációs társaság

A rehabilitáció célja segíteni a betegségben szenvedő vagy sérült páciensek gyógyulását, saját otthonukba, munkába való visszatérését. Sokrétű, nagy szakértelmet igénylő munka ez, amelyet az orvosok és nővérek mellett pszichológusok, logopédusok, szociális munkások, gyógytornászok közösen végeznek. Őket tömöríti az 1966-ban megalakult magyar rehabilitációs társaság.

Dr. Szél István - elnök, magyar rehabilitációs társaság
"A rehabilitációs társaság .......... jelen vannak."

A vándorgyűlésnek utoljára 10 éve adott otthont Vas megye, akkor Szentgotthárdon rendezték meg. A megnyitón Stánitz Éva megyei tiszti főorvos, a szimpózium fővédnöke és Puskás Tivadar polgármester köszöntötte a résztvevőket. Két helyszínen folynak az előadások párhuzamosan a Weöres Sándor Színházban. A szakemberek tapasztalatot cserélnek és újdonságokról tájékozódnak.

Dr. Záborszky Zita - osztályvezető főorvos, Markusovszky kórház
"Külön szekció foglalkozik ........... foglalkozni."

A nyitóelőadást Benczúr Miklósné nyugalmazott főiskolai docens tartotta, aki a mozgássérült gyerekek rehabilitációjáról beszélt.

A rehabilitációs szakma komoly fejlődésen ment át az utóbbi időben, köszönhetően az egyre korszerűbb módszereknek és segédeszközöknek. A kongresszus pénteken kerekasztal-beszélgetéssel zárul.