Hírek

Szombathelyen készülnek az EB-re az U20-as kosarasok

2013. március 26., 17:43

Három napon át Szombathelyen gyakorol a nyári korosztályos Európa-bajnokságra készülő U20-as fiú kosárlabda-válogatott. A Váradi Attila irányította keretbe négy játékost is ad a SZOVA-Trend Optika KC együttese.

Szombathelyen készülnek az EB-re az U20-as kosarasok

Három napon át 16 játékossal Szombathelyen készül az U20-as fiú kosárlabda-válogatott. A keretbe négy játékos, Bognár Kristóf, Sinkovits Dániel, Simon Kristóf és Blaskovits László került be a vasi megyeszékhely korosztályos együtteséből.

Bognár Kristóf kosárlabdázó, SZOVA-Trend Optika KC
"Mindannyian nagyon örülünk a lehetőségnek és annak is, hogy Szombathelyen lehetünk. Nagy könnyebbség, hogy ismerős a hely, a csarnok, a gyűrű. Nagy előny ez számunkra. És az is tény, hogy iskolába is tudunk így menni. Most az első két óra után éppen onnan jöttünk."

A nyáron a romániai Targovistében  rendezik meg az U20-as  B-divíziós fiú kosárlabda  Európa-bajnokságot, melyen a magyar korosztályos válogatott is részt vesz majd. A keret a szombathelyi Váradi Attila irányításával készül a nagy erőpróbára.

Váradi Attila szövetségi edző
"26 játékos van, aki bent van egy bő kiválasztó  keretben. Őket hívjuk be ezekbe a táborokba. Ezekre az összetartásokra. Mindenkit szeretnénk legalább két-három alkalommal megnézni, hogy az alapján kapjunk egy átfogó képet. az alapján tudjuk majd kiválasztani egy szűkebb keretbe."

A tervek szerint az U20-as válogatott májusban tartja majd az utolsó összetartást a nyári Európa-bajnokság előtt. A pozitív tapasztalatok alapján nagyon könnyen elképzelhető, hogy annak az edzőtábornak is a vasi megyeszékhely ad majd otthont.