Hírek

Szombathelyen készül az olimpiára Kiss Gergő világbajnoki bronzérmes úszó

2012. február 15., 17:12

Két héten át a VASIVÍZ Zrt. vendégeként a szombathelyi Fedett Uszodában tréningezik Kis Gergő. Az ajkai sportoló két számban, a 400 valamint az 1500 méteres gyorsúszásban már kvalifikálta magát a londoni olimpiára.

Szombathelyen készül az olimpiára Kiss Gergő világbajnoki bronzérmes úszó

Kis Gergő és a VASIVÍZ Zrt. sajtótájékoztató keretében jelentette be, hogy a világbajnoki bronzérmes úszó Szombathelyen folytatja felkészülését a londoni olimpiára. Az ajkai Rája 94 sportolója fellebbentette a fátylat arról, hogy miért is esett a választása a vasi megyeszékhely Fedett Uszodájára.

Kis Gergő úszó, Ajkai Rája 94
Életem első versenyét itt úsztam: 50 méter háton harmadik lettem illetve a 4x50 méteres gyorsváltóval aranyérmet szereztünk. Hogy miért is Szombathely? Közel van a lakhelyemhez, Ajkához: 90-92 kilométer. Egy olyan helyszínt szerettem volna választani, ahol nem vagyok távol a családomtól.

A 24 esztendős úszó két héten át gyakorol  majd Szombathelyen. Ez idő alatt napi két edzéssel készül az esztendő legjelentősebb sporteseményére, a londoni ötkarikás játékokra, ahol két számban, a 400 valamint az 1500 méteres gyorsúszásban szerepel majd. A tervek szerint naponta 17-18 kilométert tesz majd meg a szombathelyi Fedett Uszoda medencéjében, mellette pedig kondícionális tréningek  szerepelnek a programjában. Az ajkai úszó tavaly két bronzérmet is nyert a sanghaji világbajnokságon, így egyértelműen esélyesként száll majd vízbe a brit fővárosban is. Saját elvárásai szerint harmadik olimpiáján is szeretne előrelépni: Athénban tizenkilencedik, míg Pekingben hatodik helyen végzett.