Hírek

Szombathely visszavár

2011. április 18., 12:10
2500 fős létszámbővítést tervez a város öt legnagyobb vállalata a következő években. Az új álláshelyekre mérnököket, műszaki képzettségű helyi szakembereket várnak. A "Szombathely visszavár" programsorozat célja, hogy ezeket a szakmákat népszerűsítse, és minél több fiatalt csábítson vissza szülővárosába.
Szombathely visszavár

A város gazdaságának fejlesztése érdekében indult el a "Szombathely visszavár" programsorozat, melynek első állomása a városi szülői értekezlet volt március végén. Szombaton felsőoktatásban tanuló fiatalokat vártak a Városházára.

Molnár Miklós - alpolgármester

"Azok a fejlesztések, amiket a cégek akarnak, műszaki képzettségű szakembereket igényelnek, A mai rendezvényre próbáltuk megkeresni a műszaki felsőoktatásban tanuló szombathelyi diákokat, és megmutatni nekik, hogy milyen lehetőségek vannak Szombathelyen."

Az öt legnagyobb foglalkoztató: a BPW, a Delphi, az Epcos, a Jabil, és az LUK standot rendezett be a nagyteremben. Aktuális állásajánlatokat, gyakorlati lehetőséget, megpályázható tanulmányi ösztöndíjakat mutattak be. A BPW Hungária is fokozatosan bővíti dolgozóinak létszámát, idén tíz új álláshelyre várnak szakképzett munkaerőt.

Novák Tibor - HR vezető, BPW Hungária Kft.

"Idei évben 1250 főt szeretnénk elérni. Felsőfokú végzettséget igénylő munkaköröket, illetve hegesztőket, cnc forgácsolókat, lakatosokat, szerelőket keresünk."

Szilárd a gépipariban végzett, most utolsó éves gépészmérnök hallgató az Óbudai Egyetemen. A külföldi lehetőségek mellett a szombathelyi állásokat is igyekszik megismerni.

Komáromi Szilárd

"Felkeltette az érdeklődésemet, főleg az LUK, mert német nyelvű gyár."

A "Szombathely visszavár" programsorozat következő állomása május 7-én lesz.