Hírek

Szombathely adott otthont a Skót Felföldi Játékok országos bajnokságának

2013. augusztus 23., 17:46

A Savaria Történelmi Karnevál keretein belül rendezték meg a Felföldi játékok országos bajnokságának döntőjét. A Történelmi Témaparkban megtartott viadalon nyolc   sportoló mérte össze tudását, erejét.

Szombathely adott otthont a Skót Felföldi Játékok országos bajnokságának

Szombathelyen, a Történelmi Témaparkban  rendezték meg a Felföldi játékok challange sorozatának országos döntőjét, amelyet a honvédelmi miniszter nyitott meg.

Hende Csaba honvédelmi miniszter
“A Kaláka együttesnek van egy ismert száma, a polgármester úr unokája is ezt szokta énekelni állítólag. A nóta szövege úgy szól, hogy az igazi férfi mindig zord, az igazi férfi kockás szoknyát hord. Jöjjenek a bajnokok és lássuk a fantasztikus produkciót. A bajnokságot ezennel megnyitom.

Az indulók  között ott volt győri  Darázs Ádám is, aki hétszeres bajnokként, címvédőként érkezett Szombathelyre. A kitűnő sportoló öt hónapja vesetranszplantáción esett át, így a vasi megyeszékhelyen nem a győzelem, hanem a részvétel volt a legfontosabb célja.

Darázs Ádám versenyző, Győr
“Igazából a realítás azt mondja, hogy a 3. helynek is nagyon kellene örülnöm, ha sikerülne. A negyediket reálisabbnak érzem. Ha 2  hónappal később van ez a verseny, akkor jobb esélyekkel vágok neki. De hát a sport az ilyen, már az év elején ki lett tűzve nagyjából.”

Az amatőr országos bajnokság résztvevői összesen hat versenyszámban mérték össze felkészültségüket. A legtöbb próbánál leginkább fizikai erőre volt szükség, de sok esetben a technikai tudás is komoly szerepet kapott.