Hírek

Színesebb tanórák szeptembertől

2011. július 20., 16:03
Végéhez ért az intelligens iskola program nyitórendezvényeinek sorozata: az utolsó öt iskolában is megtartották, köztük két olyan intézményben, ahol sérült gyerekek oktatása folyik. A tanárok azt remélik, hogy az új eszközök megkönnyítik és színesebbé teszik a speciális igényű tanulók oktatását. A 360 milliós projekt zárórendezvényei csütörtökön kezdődnek az iskolákban.
Színesebb tanórák szeptembertől
A Föld vadvilágáról szóló vetítést nézik az Aranyhíd Központ tanárai egy interaktív táblával felszerelt teremben. Ez a jövőben akár a biológia óra része is lehet.
 "Ugyanazokat az ikonokat tudod használni a tollal. De jó!"
Eddig egy interaktív táblájuk volt, amit az informatika teremben használtak, most további nyolcat szerelnek fel az iskolában.
"A gyerek kimegy a táblához, maga alakíthatja a folyamatot, ezzel színesebbé tehető az előadás."
14 új számítógép is érkezett. A régieket az osztálytermekben helyezik el, internetezni lehet majd rajtuk. 21 speciális tananyag-csomagot is kaptak, amely a mozgássérült, vak- és gyengénlátó gyerekek fejlesztését segíti. Az új eszközök változatosabbá teszik az értelmi fogyatékos gyerekek sokszor monoton, ismétlésre épülő oktatását is.

Horváth Róbert - igazgató, Aranyhíd Nevelési és Oktatási Központ
"Ez egy hatalmas eszköztárat teremt, és sokkal színesebbé teszi az órát. Amit eddig egy táblai rajzban csináltunk meg, azt itt, szinte varázsolásszerűen, gyönyörű színekkel meg lehet oldani."

Villanyszerelési munkák folynak a Bercsényi-iskola egyik emeleti termében. A napokban itt is elhelyezték az új eszközöket. 44 számítógépet és hat interaktív táblát kaptak, továbbá speciális nevelési igényű gyerekeknek szóló csomagokat.

Fokiné Rácz Ilona - igazgató, Bercsényi Miklós Általános Iskola

"Olyan laptopokat is nyertünk, amiket oda tudunk adni a mozgássérült gyerekeknek, így nem lesznek asztalhoz kötve, és jobban ki tudjuk őket szolgálni."

Ma tartották a programnyitót a Reguly-iskolában, a Kanizsai- és a Nagy Lajos Gimnáziumban is. Holnap a zérórendezvények kezdődnek.