MNB - 2
MNB

Hírek

Színes iskolai rendezvény a Magyar Dal Napja alkalmából

2013. szeptember 11., 19:04

Zenefelismerés, írásbeli teszt és közös éneklés is szerepelt a Premontrei Gimnázium szerdai rendezvényén. A Magyar Dal Napja alkalmából felidéztek régi slágereket,de a modern dalok is szerepet kaptak a programban.

Színes iskolai rendezvény a Magyar Dal Napja alkalmából

Presser Gábor előadásában vált ismertté Dés László Nagy utazás című dala, amit a premontreis diákok adtak elő a rendezvényen. Az LGT legendás alakjának ötlete alapján 2008 óta minden év szeptemberének második vasárnapján tartják a Magyar Dal Napját. Itt, az oktatási intézményben tavaly ünnepelték először.

Gájer Zsuzsanna-tanár
“A szürke hétköznapokat egy kicsit elfeledteti, a stresszes órákat, perceket és, hogy lelkileg feltöltődjünk mi tanárok is és elsősorban a diákok is.”

Az énekórákon kívül több diák  szabadidejében is foglalkozik zenével.

Varga Zsófia-tanuló
“Heti kétszer járok hegedülni és már 8 éve énekelek, így nagyon fontosnak tartom.”

Baján Tamás-tanuló
“Hegedülök, brácsázok, kamarázok és több énekkarban is énekeltem már így. Ezért van az, hogy a gondolataim nagyjából sokszor a zenével fogalmazódnak meg.”

Az iskolai vetélkedőn az osztályoknak írásbeli tesztet kellett kitölteni, melyben a kérdések a modern magyar zenei életre vonatkoztak. A diákok emellett dalfelismeréssel is bizonyíthatták tudásukat.

“Melyik együttes daláról van szó? Bonanza Banzai.1 pont!Cím?Induljon a banzai!”

A szervezők célja, hogy a gyerekek jobban ismerjék hazájuk  zenéjét, és többet tudjanak a dalszerzők munkásságáról is.