Hírek

Szikrázó tél - a Teleki Blanka Szakiskola és Középiskola szakmai versenye

2012. november 29., 18:29

Az iskolában oktatott összes szakmában rendeztek versenyt, a legjobbakat a szakmai zsűri választotta ki.

Szikrázó tél - a Teleki Blanka Szakiskola és Középiskola szakmai versenye

Látványos kontyok, nappali és alkalmi sminkek, a "szikrázó tél" jegyében. A Teleki Blanka Szakiskolában 4. alkalommal rendeztek házi vetélkedőt. Az iskolában tanulható minden szakmában indítottak tanulmányi versenyt: így a fogtechnikusok, a fodrászok, a kozmetikusok és a divattervezők, a szabók is összemérték tudásukat, kézügyességüket. A végzős fodrászoknak például hosszú hajból kellett kontyot készíteni.

Zantleitner Csilla-12.b
"Mindenképpen egy szögletes, egy ilyen fagyos kontyot  szeretnék kialakítani, mivel ugye ez egy fantáziakonty, ezért ..tehát térben is szélesenek kell lennie és ha valaki meglátja, akkor azt mondja: wáó!"

A kozmetikus tanulóknak minden évben egy nappali és egy alkalmi sminket kell elkészíteni. A pontozók az aktuális trendhez való igazodás mellett a kreatívitást és az egyéniség kifejezését is figyelembe veszik. A szakoktatók szerint egy-egy ilyen verseny hasznára válik minden diáknak.

Németh Mária- szakmai oktató,OÁMK Teleki Blanka Szakiskola
"Egyfajta rutint, mindjárt, több lesz általa, egy vizsgadrukkot itt már legyőz, úgyhogy ha majd a mindennapi életben kell sminket készíteni egy alkalomra, egy bálra, az már ott sokkal könnyebb lesz, az idő lerövidül, sokkal felszabadultabban tud dolgozni."

A szakmai napon rajzversenyt is rendeztek, erre bármelyik tanuló  jelentkezhetett. A mottó itt is a "szikrázó tél" volt.

Hudák Evelin-11. oszt.
- Én női szabó leszek,ha nagy leszek...
- Ezt a versenyen rajzolt ruhát esetleg, el tudod képzelni, hogy majd megvalósítod valamikor?
- Persze, egyszer biztosan, mindenféleképpen."

Itt már egy másik feladatot oldanak meg a diákok, az interaktív táblára Teleki Blanka korabeli ruhát kellett rajzolni. A szervezők célja, hogy a szakmai napon szerzett tapasztalatokat a diákok a tanulmányaik és munkájuk során hasznosítani tudják.