Hírek

Szenvedélyes rumba, játékos jive és légies keringő

2013. június 10., 18:31

Latin és standard táncokban mérték össze tudásukat a táncosok az idei Tíztánc Európa-bajnokságon, amelynek harmadik alkalommal adott otthont Szombathely, a 48. Savaria Táncverseny keretében.

Szenvedélyes rumba, játékos jive és légies keringő

A riói karneválok hangulatát idézte az első, pergő ritmusú szamba a Sportházban. Már a délutáni elődöntőben is izzott a levegő, és nem csak a parketten: élsportolóknak kijáró lelkesedéssel szurkoltak a nézők az egymást váltó pároknak.

Kovácsné Lőrincz Andrea
Az egész családunk nagyon szereti a táncot, és most van egy magyar páros, egy szentesi páros, akinek jöttünk szurkolni. 10:56 Nekem is mind a két gyermekem táncol, a 20 éves is, meg a 11 éves is.

A 48. Savaria táncversenyen Európa-bajnokságot rendeztek tíztáncból. A kontinens legjobbjainak latin és standard kategóriában is 5-5 táncban kellett remekelni. A zsűri közben a tánctartást, a lábtechnikát, a ritmikai változatosságot és a tánc karakterének megfelelő előadásmódot figyelte.

Horváthné Berta Ágota művészeti vezető, Savaria Táncsport Egyesület
Pár nevezett erre a versenyre, 31 ország delegálta a bajnokait ill. a ranglista-vezetőit, tehát az elmúlt 5 év legszínvonalasabb Savaria táncversenyének vagyunk most idén a tanúi.

A magyar páros szinte minden látványos mozdulatát ujjongás fogadta. 19 évesen ők voltak a mezőny legfiatalabbjai, akik felnőtt versenyen most először képviselték Magyarországot.

Hegyes Bertalan
Szerintem nekünk a standardból a tangó, ami nagyon karakteres, és ezt szerintem nagyon jól elő tudjuk adni, majd meglátjuk, hogy a közönségnek hogy fog tetszeni, latinból pedig a jive, ez a rugdosós, pörgős, nagyon szeretjük ezt a táncot.

Kiss Violetta
Négy éve táncolunk együtt, azelőtt is ismertük már egymást, de mióta együtt táncolunk, szerintem nagyon nagy összhangba kerültünk Bercivel.

A versenyt végül a német páros nyerte, de a 13-as szám a magyar táncosoknak is szerencsét hozott: életük eddigi legkomolyabb megmérettetésén bejutottak a középdöntőbe.