Hírek

Szánkózni, korcsolyázni jó...

2010. november 30., 10:20
Míg a közlekedést nehezíti, és sok embernek bosszúságot okoz, addig a téli sportok szerelmeseinek öröm, hogy leesett az első hó. Hamar megtelt az emlékmű dombja szánkózókkal, de a szombathelyi műjégpálya is sikerrel indította el a szezont.
Szánkózni, korcsolyázni jó...

A hétvégén pedig közel ezer korcsolyázó tesztelte a friss jeget. Csak a szombati nyitáskor 600-an csúszkáltak a jégen. Vasárnapra kicsit enyhült a forgalom, de az üzemeltetők nem szomorkodnak emiatt.

Kisörsi Ferenc
"Ez gondolom annak tudható be, hogy délután megkezdődött a havazás és sokan a szánkózást választották. Mégiscsak nagyobb újdonság volt a hó, mint nekünk a jég, mert február végéig ide bármikor tudnak jönni korcsolyázni."

A délelőttök nagy részében az óvodák, iskolák tartanak foglakozásokat a pályán, a kora délutáni órákban pedig megkezdődnek már a jégkorong és gyorskorcsolya edzések is. Hétfőn már újra hűteni is kellett a jeget, mert  +4 fokra emelkedett a hőmérséklet. A hó is olvadni kezdett, ennek ellenére a délutáni órákban a szánkódomb megtelt.Volt aki a szánkózás hagyományos módját választotta, a merészebbek hason csúsztak, de az akrobata mutatványok egész sorát is láthattuk.

Varga Ádám
"Csak ráállok erre a bobra és lecsúszok, az unokatesómmal találtuk ki."

A friss hóból elkészültek az első hóemberek, és ma még jót hógolyózni is lehetett. Még a legkisebbek is élvezték a havat.

Sali Zsolt, Somogyi Veronika
"A Zsolti ő februárban született és nagyon szereti a hideget, és nagyon örült az első hónak. Tegnap már a nagymamamáékkal Velemben voltak egyet hógolyózni, most meg az ovi után kijöttünk ide szánkózni."

A szánkódomb jó lehetőség azoknak is, akik a hegyekbe készülnek és a síelést, vagy a snowboard-ot gyakorolják. Ha elolvad a hó, akkor sem kell a téli sportok kedvelőinek otthon maradni, a SZOVA munkatársai ugyanis üzembe állítják majd a hóágyút, ha a hőmérséklet -5 fok alá csökken.