Hírek

Szanati Mátyásé az első Horváth Zoltán Emlékdíj

2012. május 02., 14:41

Szanati Mátyásnak, a Falco kosárlabdázójának ítélték oda első ízben a Horváth Zoltán Emlékdíjat. A sportoló a Sopron elleni ötödik mérkőzés előtt vehette át az elismerést az elhunyt csapattársa édesapjától.

Szanati Mátyásé az első Horváth Zoltán Emlékdíj

Több mint két esztendeje autóbalesetben hunyt el Horváth Zoltán, a Falco válogatott kosárlabdázója. Idén első ízben adták át a róla elnevezett alapítvány emlékdíját. A kuratórium   döntése értelmében Szanati Mátyás vehette át az elismerést és a vele járó pénzjutalmat  az Aréna Savaria  közel háromezres szurkolótábora előtt.

Nagy Csaba titkár, Horváth Zoltán Kosárlabda Utánpótlásért Alapítvány
Lehetőségünk volt egy olyan játékost választani, aki nem több mint 23 éves. Részese volt az első bajnoki győzelemnek. Kis korától a Falco játékosa. Utánpótlás szinten és a nagy csapatban is jelentős eredményeket ért el.

A díjazott Szanati Mátyás 9 éves kora óta kosárlabdázik a Falcoban. Minden korosztályos csapatot végigjárt. Korábban szerepelt az U16-os és az U18-as válogatottban is. Jelenleg a felnőtt gárda egyik oszlopos tagja, aki a 2011-2012-es szezonban sokat tett azért, hogy a sárga-feketék a bajnokság elődöntőjébe jussanak.  

Szanati Mátyás kosárlabdázó, Falco-SZOVA KC
Ez a díj óriási megtiszteltetés a számomra, hiszen én úgy gondolom, hogy Horváth Zoltán a pályán és a pályán kívül is egyaránt példa értékű munkát végzett. Úgy hogy én azt óriási megtiszteltetésnek érzem, hogy a róla elnevezett díjat én vehettem át.

A Horváth Zoltán Kosárlabda Utánpótlásért Alapítvány a jövőben minden bajnoki év vége felé  ítéli majd oda  a díjat, mégpedig  olyan fiatal  falcós játékosnak, aki több mint 17, de maximum 23 esztendős. Emellett fontos kritérium, hogy a díjazott példakép lehessen a feltörekvő sárga-fekete generációk számára.