Hírek

Taroltak a hazai versenyzők a kötöttfogású Birkózó Magyar Nagydíjon

2012. február 13., 17:28

Négy kontinens 16 országából 128 birkózó lépett szőnyegre az Aréna Savariában megrendezett versenyen. A hazai színeket 29 sportoló képviselte. A magyarok négy arany-, egy ezüst-, valamint öt bronzérmet nyertek.

Taroltak a hazai versenyzők a kötöttfogású Birkózó Magyar Nagydíjon

A  Nagydíjon elindult a Haladás VSE 120 kilogrammos versenyzője, Ligeti Dániel is. A szombathelyi birkózó első kötöttfogású viadala remekül sikerült: úgy szerezte meg a harmadik helyet, hogy csupán a világbajnok észt Nabitól kapott ki nagy küzdelemben. A szervezők ezúttal is rendeztek egy meghívásos szabadfogású erőfelmérőt, melyen három. az olimpiai kvalifikációra készülő  vasi birkózó lépett szőnyegre. Közülük a 74 kilós Hatos Gábor, valamint a 120 kilogrammos Csercsics Richárd is legyőzhetetlennek bizonyult. Utóbbi az Eb-bronzérmes román Chintoan ellen is nyert.

A kilencedik alkalommal megrendezett kötöttfogású Magyar Nagydíj végül teljes hazai fölénnyel végződött. Struhács György szövetségi kapitány együttese összesen négy arany-, egy ezüst-, valamint öt bronzéremmel zárt. Ez a szereplés több mint bíztató a közelgő olimpiai kvalifikációs versenyek előtt. Akárcsak az, hogy a Haladás VSE szabadfogású birkózói is remek formáról tettek tanúbizonyságot.