Hírek

Sporttal folytatódtak az ostromnapok

2010. augusztus 16., 17:12
Második hete tart az ostromnapok rendezvénysorozata Kőszegen. Az elmúlt hétvégén a sporté volt a főszerep: a korhű jelmezbe öltözött török és magyar csapatok sakkviadalon próbálták eldönteni a harc kimenetelét, közben pedig a paintball harcososok a Csónakázó-tó partján vívták meg saját csatájukat.
Sporttal folytatódtak az ostromnapok


Fegyverek, festékgolyók, maszkok sorakoztak a Csónakázó-tó partján felíállított sátrakban, az adrenalinnal fűtött katonák pedig már a harcra készültek. Majd eldördültek a döntő párbaj első lövései. A hangulat pedig mint mindig, most is fergeteges volt.

Szőke József, Stone Face csapata,  Budapest
"Jó csapatok, jó buli és gyönyörű város Kőszeg, és nagyon szeretünk ide járni és ezt komolyan gondoljuk."

Szabó Ádám, Darkness csapata, Budapest,
"Nagyon jó volt a hangulat, bár annyit nehezményezek, hogy nem a várnál volt, így nem volt annyi néző, viszont tökéletes volt minden szervezésügyileg, igazából itt van a paintball élet nagyja."

Vasárnap a Jursics téren újra felsorakoztak a török és magyar csapatok, ám ezúttal egy óriás sakktábla volt a harc színtere. Már hagyomány, hogy az előző napi amatőr sakkverseny egy döntetlen mérkőzését mutatják be a kőszegieknek.

Jurisics
"Talán az első évben volt, hogy annak a győztes partiját játszottuk, de a nagy megbékélés jegyében azt mondtuk, hogy ez egy közös munka és hogy ne frusztrálja a törököt, hogy minidg nekünk kell győzni, azért egyeztünk meg ebben a döntetlenes játszmában."

Szultán
"A mi taktikánk pedig most csak az volt, hogy egy jó hangulatú kellemes délutánt szerezzünk a kőszegieknek, úgy a sakkjátszmán mint korábban a várostromnál."

A mulatság este az egyik étteremben folytatódott, ahol horvát esttel fogadták a vendégeket. Az étterem vezetője maga is horvát származású, igyekszik követni a régi hagyományokat.

Szlávics László - étteremvezető
"Én most a falubelieket hívtam meg erre a napra, következő héten a másik falubeliek fognak táncolni ugyanebben a verzióban, megpróbálok horvát jellegű ételeket kínálni ilyenkor, bureket, csevabcsicsát, grillkavalkádot, különböző grillen sütött dolgokat."

A kőszegi ostromnapok rendezvénysorozata csütörtökön zongoraesttel és jelmezes tűzoltó utcabállal folytatódik.