Hírek

Sporttal az esélyegyenlőségért

2011. május 05., 15:26
Az "Esélyegyenlőség világnapján" állami gondozott illetve hátrányos helyzetű gyerekeket láttak vendégül a Király Sportlétesítményben. A meghívott fiatalok a megyeszékhely több kiváló sportolójának társaságában tölthettek el ott egy napot.
Sporttal az esélyegyenlőségért

Az "Esélyegyenlőség világnapján" több mint húsz hátrányos helyzetű gyermek vette birtokba a Király Sportlétesítményt. A gyerekek szórakoztatására a szervezők több egykori, s jelenlegi élsportolót hívtak meg.

Nagy Csaba - gyámi tanácsadó
"Mindenkiről csak elismeréssel lehet beszélni. Mindenki első hallás után igent mondva örömmel jött. Ajándékokkal készülve, könyvvel, kis aprósággal, amikkel meg lehetett lepni a gyerekeket. Mindenki boldogan, s első szóra jött."

A gyerekek minden sportágat nagy aktivítással, örömmel próbáltak ki. Pedig látszott rajtuk, hogy eddig nem sok mindennel volt lehetőségük megpróbálkozni. A teniszpályán is picit idegenül mozogtak, de csak az első pillanatokban.

Szabó Éva -  teniszedző, Haladás VSE
"Nem gondoltam azt, hogy nehéz lesz. Én azt hiszem, hogy ha az ember úgy áll hozzá, hogy nem fél attól amit lát vagy attól amit hall, azt a gyerekek megérzik. Megérzik azt, hogy nem kényszerből dolgozunk velük, hanem azért, mert szeretjük őket, mert azt akarjuk, hogy egy kicsit jobb legyen nekik."

A Szombathelyről és Rumból érkezett fiatalok számára komplett programot építettek fel a házigazdák: reggel bemelegítésként tenisz volt, majd Kálmán Lászlóval kosárlabda, aztán pedig következett a csúcspont, amire a legtöbben vártak.

Zelenák Adrián, Rum-Kastély
"Hát én leginkább a Haladásra várok, az a kedvenc csapatom."

A gyerekeknek nem is kellett csalódniuk, ugyanis a zöld-fehér egylet kilenc labdarúgóval képviseltette magát a rendezvényen. Az össznépi focizásban részt vettek a viktóriás lányok, és Hatos Gábor birkózó is. Nem csoda, hogy főszereplők, a gyerekek azzal a kéréssel búcsúztak a sportolóktól, hogy lehetne-e jövőre, veletek, ugyanitt?