Hírek

Sportolók voltak a vendégei a Premontrei Gimnázium rendhagyó osztályfőnöki órájának

2012. október 17., 19:25

A 9. osztályosoknak Guzmics Richárd és Horváth levente beszélt a rendszeres mozgás fontosságáról. Ezen az évfolyamon már kötelező a mindennapos testnevelés, ami azonban nem csak hagyományos módon oldható meg: táncolni, úszni vagy aerobicozni is lehet.

Sportolók voltak a vendégei a Premontrei Gimnázium rendhagyó osztályfőnöki órájának

Testnevelésóra a Premontrei Szent Norbert Gimnáziumban.

Ez is testnevelésóra, ugyanabban az oktatási intézményben. Az iskolában néptáncot is tanulhatnak a diákok. Az új törvény szerint minden 9. osztályos középiskolásnak heti ötször mozognia kell, ebből két alkalom itt délutáni elfoglaltságot jelent.

Rácz Dorina-9.B,Premontrei Szent Norbert Gimnázium
"Szerintem nagyon jó ötlet,mert mindenkinek szüksége van a mozgásra,a vélemény megoszlik, valaki örül neki,valaki sajnálja a szabadidejét,de ugyanúgy tetszik nekik."

A rendhagyó osztályfőnöki óra témája a mindennapos testnevelés volt.

Guzmics Richárd, a Haladás labdarúgója és Horváth Levente az Admirál-Haladás VSE futsal csapatának edzője személyes példájával is a rendszeres mozgás fontosságát hagsúlyozta.

Horváth Levente-edző,Admirál-Haladás VSE
"Szívesen jövünk ki iskolákba,volt már ilyen jellegű rendezvényünk,bemutató mérkőzés formájában vagy iskolásokkal fociztak a srácok.Most egy kicsit más jellegű, most beszélgetés formájában próbáljuk rávenni a fiatalokat a sportra."

A Premontrei Gimnáziumban is szükség volt változásokra a köznevelési törvény miatt.

Véghné Busics Hilda-igazgató,Premontrei Rendi Szent Norbert Gimnázium
"Felvettünk egy új kollégát,aki félállásban testnevelő tanár és biológia tanár is,tehát őt alkalmaztuk. Így 1 fővel bővült a testnevelési munkaközösség személyi állománya."

A Premontreiben úszást,társastáncot, focit és aerobicot is választhatnak a diákok. Más oktatási intézményekhez hasonlóan ők is együttműködnek sportcentrumokkal,így oda akár ingyenesen mehetnek tanulóik.